Wraps basisrecept

KokenKoken
Wraps basisrecept
Deel met je vrienden:

Wraps basisrecept

4.5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300 milliter water lauwwarm
  • 100 milliter olijfolie mag extra vierge zijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 snuf zeezout

Instructies

  • Doe de bloem met het zout en de witte peper in een grote mengkom en meng het zout goed door de bloem
  • Maak een kuil in het midden en voeg de olijfolie en een beetje water toe
  • Voeg steeds meer water toe en meng vanuit het midden de bloem erdoorheen
  • Kneed vervolgens tot je een elastisch deeg hebt
  • Verdeel het in ongeveer 10 bolletjes
  • Bestrooi wat bloem op je werkblad en rol met een deegroller de bolletjes uit tot een mooie wrap. (zorg dat je voldoende bloem gebruikt, zodat je deegroller niet gaat plakken aan je wrap).
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden
  • Leg de wrap in de droge koekenpan en draai na ongeveer 30 seconden om en bak weer voor ongeveer 30 seconden. (je gaat flinke luchtbobbels zien, dan pas kan je omdraaien)
  • Herhaal dit met alle wraps