Deze warme wafel met pistache ijs, gesmolten chocolade en nootjes is een toetje dat je echt eens geprobeerd moet hebben. Super simpel, snel klaar en perfect voor een zomerse avond of gewoon als verwen toetje.

Warme wafels waar je niet vanaf kunt blijven
Eigenlijk wilden we gewoon een snel toetje voor een Instagram Reel maken. Toen we eenmaal een hap namen, waren we meteen verkocht. De combinatie van een warme, licht krokante wafel, romig ijs, gesmolten chocolade en krokante pistache nootjes… dat is gewoon comfort food op z’n best. Dit recept moest ik dan ook gewoon op Familie over de Kook met je delen.
Recept video: hoe maak je de warme wafel met pistache ijs
Wil je precies weten hoe wij onze warme wafels met ijs maken? Kijk dan snel de video hieronder! Liever meteen aan de slag? Onder de video vind je het complete recept met alle ingrediënten en stappen.

Warme wafel met pistache ijs en chocolade
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 4 suikerwafels
- 8 bollen pistache ijs
- 2 eetlepels pure chocoladepasta
- 2 eetlepel pistache noten grof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Zet de airfryer op 170 graden en verwarm de wafels 3 minuten.
- Smelt ondertussen in een schaaltje de pure chocoladepasta in de magnetron voor 30 seconden.
- Verdeel de wafels over 4 borden en leg op iedere wafel 2 flinke bollen pistache ijs. Drizzle de gesmolten chocolade eroverheen en bestrooi met de pistache nootjes. Eet smakelijk! 😋
Voedingswaarden
Hoe maak je jouw wafel met ijs nóg lekkerder?
Deze warme wafel met pistache ijs is ideaal als je indruk wilt maken zonder lang in de keuken te staan. Natuurlijk kun je dit recept helemaal aanpassen aan wat jij in huis hebt (of waar je trek in hebt). Geen pistache ijs? Dan is vanille-ijs altijd een goede keuze of probeer eens hazelnoot, salted caramel of zelfs stracciatella. Ook de topping kun je variëren: karamelsaus, aardbeiensaus, Nutella of wat vers rood fruit zijn ook heerlijk bij een warme wafel met ijs.
Wij gebruikten voor dit recept gewoon kant-en-klare suikerwafels uit de supermarkt. Even opwarmen in de oven of het tosti-ijzer en je hebt een warme, licht krokante wafel als perfecte basis. Geen gedoe met beslag of wafelijzers. Zo stond dit toetje in 5 minuten op tafel.
Wil je liever zelf aan de slag? Dan kun je natuurlijk ook zelf wafelbeslag maken of een verse Brusselse wafel bakken.
Veelgestelde vragen warme wafel met pistache ijs
Dat mag, maar hoeft niet. Wij gebruiken vaak kant-en-klare wafels die we even opwarmen in de oven of in het tosti-ijzer. Supersnel en lekker krokant.
Suikerwafels (zoals wij hier gebruiken) zijn compacte, zoete wafels met stukjes parelsuiker erin. Ze zijn wat steviger en hebben een kenmerkende karamelsmaak. Brusselse wafels zijn luchtiger, groter en worden vaak vers gebakken van beslag. Beide zijn lekker met ijs, maar suikerwafels zijn superhandig als je snel iets op tafel wilt zetten.
Bij ons thuis is chocolade altijd favoriet, maar je kunt met wafels eindeloos variëren. Denk aan karamelsaus, vers fruit zoals aardbeien of banaan, grofgehakte noten, gesmolten Nutella, speculooskruimels of zelfs een beetje zeezout voor een verrassende twist. Ook slagroom of een bolletje ander ijs (zoals vanille of hazelnoot) doen het altijd goed. Maak het zo simpel of uitbundig als je zelf wilt!

Hopelijk ga jij net zo smullen van deze warme wafel met pistache ijs als wij. Wil je vaker makkelijke en lekkere recepten? Vergeet dan niet te abonneren op ons YouTube-kanaal en een duimpje omhoog te geven! 😊