Het liefst eten onze kinderen iedere avond frietjes. Nu ben ik zelf echt gek op friet, dus erg zou ik het niet vinden maar heel gezond is het natuurlijk niet. Om de kinderen een klein beetje tegemoet te komen heb ik deze visburger gemaakt met een frisse dille-yoghurt saus. Zo kunnen we doordeweeks toch wat vaker frietjes eten maar eten we er ook nog iets gezonds bij. Win-Win situatie voor iedereen!
Recept Visburger
Visburger met een frisse dille-yoghurt saus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediΓ«nten
- 400 gram stevige witvis
- 1 krop sla
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetelepels Griekse yoghurt
- 1/2 sjalot fijn gesneden
- 1 bosje verse dille
- zwarte peper
- zeezout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- flinke snuf witte peper
- 75 gram panko
- 4 burger broodjes
- 1 ei
- bloem
- 1 avocado in plakjes gesneden
- citroensap
- chilivlokken
Instructies
- Meng de panko met een snuf zwarte peper, zeezout, witte peper, 1 tl chilipeper, 1 tl kerriepoeder, 1tl gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflookpoeder.
- Snijd de vis in grote stukken en leg deze in een keukenmachine. Voeg de fijngesneden sjalot, 3 takjes dille fijngesneden (zonder de dikke steeltjes), 1 el kappertjes, snuf peper en een snuf zout toe. Maal dit fijn in de keukenmachine. Vorm 4 burgers van het vismengsel.
- Haal de visburgers eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en daarna door het panko mengsel. Laat de visburgers 15 minuten opstijven in de koelkast. Bak daarna de visburgers in een flinke laag olie mooi goudbruin aan beide kanten.
- Meng voor de frisse dille-yoghurt saus 2 eetlepels Griekse yoghurt met een snuf zwarte peper, zeezout, chilivlokken, 3 takjes fijngesneden dille (zonder dikke steeltjes) en een klein beetje citroensap.
- Grill de burgerbroodjes goudbruin. Besmeer met een flinke klodder dille-yoghurtsaus. Leg daarop wat blaadjes sla, tomaat, avocado en daarop de visburger.
Visburgers: gezond en lekker
Deze visburger is echt super lekker om op een warme zomerdag te eten. De burger is fris van smaak, licht van smaak en gezond! Toch zit er ook een nadeel aan. Het was namelijk best een behoorlijke klus om er ΓΌberhaupt een burger van te maken. Ik heb daarom een paar tips, zodat het jou wel makkelijk lukt om een goede burger te maken. Zorg ervoor dat je de burger vormt met natte handen. Het makkelijkst is om daarna met een spatel de burger in de bloem te leggen, daarna in het geklutste ei en daarna in het panko mengsel. Ik probeerde het eerst om gewoon met mijn handen te doen en hierdoor vielen de burgers iedere keer uit elkaar. Eenmaal met bakken had ik (gelukkig) nergens meer last van omdat ze goed opgestijfd waren in de koelkast. Laat dit je niet afschrikken, want de smaak van deze visburger maakt alles goed!
Extra Tip: Je kan ook 1 eidooier en een flinke eetlepel paneermeel toevoegen aan het vismengsel voordat je gaat fijnmalen. Hierdoor kan je makkelijker burgers vormen maar proef je ook minder van de vis. Wij vinden dit zonde dus dan maar iets meer moeite doen met het vormen van de visburgers.