vegetarische lasagne

KokenKoken
vegetarische lasagne
Deel met je vrienden:

vegetarische lasagne

4 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken van 0,5 cm gesneden
  • 1 courgette in plakken van 0,5 cm gesneden
  • 1 pak verse lasagne bladeren
  • 65 gram pijnboompitten
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • zwarte peper en zeezout
  • handje basilicum blaadjes

tomatensaus

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 690 gram passata di pomodoro ik gebruikte 1 fles biologische van de AH
  • 2 uien fijngesneden
  • flinke hand verse basilicum fijngesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • scheut(je) rode wijn optioneel
  • chili vlokken optioneel

Instructies

  • We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en de cherry tomaatjes. Voeg de sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Voeg de passata di pomodoro, de fijngesneden basilicum, de suiker en een scheutje rode wijn toe. Meng alles even goed door elkaar en laat de saus 20 minuten pruttelen. Breng daarna op smaak met een snufje peper en/of zout.
  • Maak ondertussen de courgette en aubergine plakken. Smeer de plakken in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat chili vlokken. Grill ze licht goudbruin op een grillpan. Rooster de pijnboompitten tevens licht goudbruin.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met een laagje saus in de ovenschaal. Leg daarop wat plakken aubergine, verdeel wat ricotta eroverheen, wat pijnboompitten, geraspte kaas en sluit af met de lasagne bladeren. Verdeel zo verder de ovenschotel en wissel de aubergine af met de courgette. Zorg ervoor dat je afsluit met een laag tomatensaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi het geheel met wat paprikapoeder en zwarte peper. Bak de vegetarische lasagne voor 30 minuten gaar en goudbruin.