tzatziki

tzatziki
tzatziki

tzatziki

Vergeet kant en klare tzatziki maak voortaan zelf je tzatziki. Dit is echt super simpel en super lekker.
3 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Griekse
Trefwoord: komkommer, tzatziki
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 125 gram crème fraîche
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 citroen het sap
  • handje verse petereselie fijngesneden
  • 10 blaadjes verse munt fijngesneden
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 komkommer

Instructies

  • Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit.
  • Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout.
  • Spatel vervolgens de uitgelekte en uitgeknepen komkommer toe. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
  • TIP: Ook erg lekker is om nog een beetje fijngehakte dille toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer