
Ingrediënten
- 1 bekertje crème fraîche 125 gram
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1/2 citroen het sap
- handje verse petereselie fijngesneden
- 12 blaadjes verse munt fijngesneden
- flinke snuf peper en zout
- 1 komkommer
Instructies
- Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit.
- Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout.
- Spatel vervolgens de uitgelekte en uitgeknepen komkommer toe. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
- TIP: Ook erg lekker is om nog een beetje fijngehakte dille toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer