Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk

Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk
Deel met je vrienden:
Krieltjes ovenschotel met Turkse worst, sla, komkommer, sambal oelek en knoflooksaus

Turkse krieltjes ovenschotel met sucuk

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Turkse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (600gr) voorgegaarde mini krieltjes
  • 125 gram sucuk in stukjes gesneden
  • 2 stuks puntpaprika in stukjes gesneden
  • 1 stuk aubergine in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 2 stuks trostomaten in plakjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • sambal oelek
  • knoflooksaus
  • sla
  • komkommer in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes ongeveer 3-5 minuten tot je ze goed kan inprikken. Verhit een klontje roomboter in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en sucuk. Voeg de aubergine, champignons, paprika, paprikapoeder, tijm, uienpoeder, komijnpoeder, peper en zout toe. Bak het geheel 10 minuten. Voeg de krieltjes toe en hussel goed door.
  • Vet een ovenschaal in. Schep de krieltjes in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Leg de plakjes tomaat erop en bestrooi met de andere helft van de kaas. Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven. Laat het de ovenschotel ietsjes afkoelen. Leg dan wat sla en komkommer erop. Lekker met sambal oelek en knoflooksaus er overheen.