Top 5 ideeën voor kerstdesserts

Top 5 ideeën voor kerstdesserts

Een lekker toetje kan er altijd bij. Zelfs na al het lekkere eten en snoepen tijdens de feestdagen mag een heerlijke zoete lekkernij dan ook niet ontbreken. Bovendien is dit het laatste wat de gasten eten en ook hetgeen wat dus het langst blijft hangen. Des te belangrijker om het kerstdiner met een knaller te eindigen. Maar wat serveer je als toetje? Het fijne van een kerst dessert is dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Een simpel recept kan al heerlijk zijn. Kan jij wel alvast wat inspiratie gebruiken? Laat je dan inspireren door deze top vijf ideeën voor kerstdesserts. 

IJstaart 

Ben je op zoek naar een eenvoudig en smaakvol dessert? Dan mag een ijstaart niet ontbreken. Deze staat traditiegetrouw bij heel veel Nederlanders op tafel tijdens de feestdagen. Het fijne is dat je deze gewoon kant-en-klaar kunt kopen bij de supermarkten. Het vraagt dus om weinig tot geen voorbereiding. Je haalt het vlak na het diner gewoon uit de vriezer en iedereen kan direct aanvallen.

Oma’s stoofperen 

Stoofperen, wie houdt er niet van? Het is een favoriet toetje voor velen en wordt voornamelijk in de winter gegeten. Bijna elke familie heeft wel een eigen recept voor het maken van stoofperen. Meestal generatie op generatie aan elkaar doorgegeven. Stoofperen maken kost weinig tijd. Wel moet je de peertjes de tijd geven om goed te stoven, maar hier heb je verder geen omkijken meer naar. Serveer de stoofperen met een bolletje vanille- of kaneelijs en de gasten zullen gegarandeerd smullen. 

kerstdesserts top 5 heerlijke stoofperen
Stoofperen kerstdesserts

Gebakken banaan 

Gebakken banaan is favoriet bij jong en oud. Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Lekker om warm te serveren met een bolletje ijs en slagroom. Je kunt zelf beslag maken en de banaan frituren, maar je kunt ze ook in bladerdeeg rollen en in de oven zetten. Houd wel rekening met de bereidingstijd, want gebakken banaan is het lekkerst als je deze warm serveert. 

Toetjesbuffet 

Wil je echt hoge ogen gooien? Dan vormt een toetjesbuffet het perfecte einde van een heerlijk kerstdiner. Dit klinkt bovendien ingewikkelder dan het is. Je kunt eenvoudig kant-en-klare toetjes kopen en deze op leuke wijze presenteren in buffetvorm. Je kunt natuurlijk ook zelf allerlei zoete lekkernijen maken of de gasten vragen om allemaal iets mee te nemen. Denk aan een heerlijk appelkruimeltaart, verschillende ijssoorten, een toren van soesjes of diverse fruitsoorten met een lekkere chocoladedip. 

Chocolademousse 

De rijke smaak van een goede chocolademousse zal bijna iedereen kunnen bekoren. Het fijne van deze mousse is dat je het eenvoudig van tevoren kunt bereiden. Je kunt het natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Het basisrecept voor een lekkere chocolademousse betreft heel weinig werk en ingrediënten. Je hebt niet meer nodig dan eiwitten, chocolade, suiker en slagroom. Houd er wel rekening mee dat mousse tijd nodig heeft om op te stijven. Gemiddeld moet deze toch wel drie tot vier uur in de koelkast staan.