Stoofvlees van varkenswangen met rode wijn

Stoofvlees van varkenswangen met rode wijn
Deel met je vrienden:
stoof van varkenswangen met rode wijn

Stoofvlees van varkenswangen met pompoen en rode wijn

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Guatemalaanse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenswangen
  • 1 winterpeen gewassen
  • 1 grote prei gewassen
  • 1 flespompoen geschild
  • 1 ui
  • 4 eetlepels bloem
  • 5 theelepels gemalen komijnpoeder
  • 3 theelepels chili vlokken of pul biber
  • 3 theelepels paprikapoeder halfscherp
  • 3 theelepels nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 kruidenbundeltje laurier en tijm
  • 0,5 liter rode wijn
  • 0,5 liter runderbouillon
  • gemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie en boter

Instructies

  • Snij de varkenswangen in blokken van 3cm. bij 3cm. Doe de gesneden varkenswangen in een schaal en voeg hier de bloem, gemalen komijnpoeder, pul biber, paprikapoeder en nootmuskaat toe. Hussel even door elkaar zodat al het vlees gebloemd is.
  • Snij de gewassen groenten in grove stukken.
  • Zet een grote stoofpan op het fornuis op een hoge stand. Zet de varkenswangen even aan in de olie en boter. De varkenswangen zijn na 3 minuten klaar (of wanneer ze licht bruin zijn). Mijn pan is vooral hoog en niet breed dus heb ik de wangen in twee keer aangezet. Het vlees zal namelijk iets in krimpen. Wees niet bang voor aanbaksels op de bodem van de pan. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Fruit nu in de pan de uien, prei en wortel voor 3 minuten. Voeg vervolgens de pompoen, kruidnagels en kruidenbundel toe. Bak nog even aan voor 2 minuten.
  • Voeg nu weer het vlees toe. Nu mag ook de rode wijn erbij. Vul de pan verder tot alles onderstaat met de runderbouillon. Zet nu het fornuis op een sudderstand. Zo laag dat je af en toe een bubbel in het vocht ziet. Doe de deksel niet helemaal op de pan zodat er wat vocht kan verdampen. Dit mag nu minimaal 4 uur staan. Roer je stoof 2 keer per uur even door.
  • Proef voor het serveren nog even hoe de smaak is en voeg naar smaak zout en peper toe.