stoofvlees in rode wijn

stoofvlees in rode wijn
Deel met je vrienden:

stoofvlees in rode wijn

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 14 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in blokjes gesneden
  • 3 uien grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 400 milliliter rode wijn
  • 75 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 trostomaten in stukjes gesneden
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden (of Italiaanse kruiden)
  • paar takjes verse tijm
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • roomboter en olie

Instructies

  • Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem. Verhit een scheutje olijfolie en roomboter in een stoofpan. Bak het vlees rondom goudbruin aan en haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien met knoflook, ontbijtspek, rode peper, sambal badjak, tomaten en de gedroogde provencaalse kruiden. Als de uien glazig zijn, voeg dan 2 tl tomatenpuree en 1 el suiker toe en bak dit kort mee. Leg het vlees terug in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij en giet de wijn in de pan. Roer alles even goed door, leg een paar takjes tijm erbij en leg de deksel op de pan. (niet helemaal maar laat een klein stukje openstaan) Laat het stoofvlees minimaal 4 uur pruttelen. Mocht de saus niet indikken, haal dan na 3 uur de deksel helemaal van de pan.