Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd

KokenKoken
Deel met je vrienden:

Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd

4 van 1 stem
Afdrukken
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 1 grote bak kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels stroop
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • zonnebloemolie
  • 1 bouillonblokje
  • 150 milliliter water
  • 1 flesje bier in de zomer lekkerder met een blond biertje
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 100 gram katenspek of ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 75 gram gezouten pinda's
  • 350 gram basmati rijst

Instructies

  • Bestrooi de kippendijen met zwarte peper en zeezout
  • Verhit in een grote hapjespan of stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak de kippendijen goudbruin
  • Voeg de gesneden uien, knoflook en 1 eetlepel sambal badjak toe en bak dit voor 2 minuten mee
  • Bestrooi met een flinke eetlepel bloem en bak dit kort mee
  • Voeg 150 milliliter water, het flesje bier, het bouillonblokje en 2 flinke eetlepels stroop toe en roer dit goed door de kip
  • Leg de deksel op de pan en laat 45 minuten stoven op laag vuur
  • Maak na 45 minuten stoven een maïzena papje van 1 flinke eetlepel maïzena met koud water en voeg dit aan de kip stoofpot toe.
  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar
  • Bak de katenspek en de champignons met een snufje zwarte peper en zeezout tot de champignons goudbruin kleuren
  • Serveer de pittige stoofschotel met rijst, gebakken champignons met katenspek en de gezouten pinda's