Spiesjes met gehaktballetjes en groenten. Deze spiesjes zijn weer eens iets anders om van de bbq te eten dan kipsaté spiesjes. Al blijft dat natuurlijk ook wel heel erg lekker. Door groenten aan de spiesjes toe te voegen zijn ze deze bbq spiesjes niet eens zo ongezond.
Gehaktbal spiesjes
Deze gehaktbal spiesjes maakte ik voor een Instagram opdracht voor Remia. Omdat ze hier thuis zo goed in de smaak vielen wilde ik je het recept niet onthouden. Dit artikel is dus verder geen gesponsord artikel.
Heb je nu geen bbq thuis? Maak dan de spiesjes in de oven klaar.
Ook lekker is om de gehaktballetjes te bakken in de pan samen met de groenten. Je zou ze dan ook als wokmaaltijd kunnen eten. Lekker bijvoorbeeld met luchtige en kruidige rijst.
Gehaktkruiden
Het gehakt voor de spiesjes is lekker kruidig van smaak. Je zou kant en klare gehaktkruiden kunnen gebruiken maar zelf het gehakt op smaak brengen is net zo simpel.
Ik breng dit keer het gehakt op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, kaneel, peper en zout. Om de gehaktballetjes wat pit te geven gaat er ook nog sambal oelek door het gehakt.
Welke groenten gebruiken
Ik gebruik voor deze bbq spiesjes graag paprika, courgette en champignons. Je zou eventueel ook broccoli, bloemkool, paksoi, aubergine of wortel kunnen gebruiken. Ga dus vooral lekker zelf experimenteren met groenten.
De champignons kunnen overigens wel even lastig zijn om aan het spiesje te rijgen. De eerste champignons gingen bij mij namelijk allemaal kapot. Uiteindelijk kreeg ik het onder de knie. De truc is om de champignons voorzichtig rond te draaien. Je hebt dus wel een beetje geduld nodig!
Recept spiesjes met gehaktballetjes en groenten
Spiesjes met gehaktballetjes en groenten
Equipment
- 8 satéstokjes/satáprikkers
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel gebruiken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 ei klein ei gebruiken
- 4 á 5 eetlepels paneermeel
- 150 gram champignons gehalveerd
- 1 paprika in grotere stukken gesneden
- 1/2 courgette in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik
Instructies
- Steek BBQ aan tot een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Meng het gehakt met alle specerijen, ei en paneermeel. Rol er 16 kleine gehaktballetjes van.
- Rijg aan de spiesjes afwisselend de gehaktballetjes met de champignons, paprika en courgette.
- Bak de spiesjes in ongeveer 15 min goudbruin en gaar. Draai regelmatig de spiesjes om en eet smakelijk!
- TIP: wanneer je houten satéprikkers gebruikt, laat deze dan eerst een half uurtje weken in water. Dit voorkomt dat de satéprikkers te zwart worden.
Het recept is goed voor 8 middelgrote spiesjes. Per spiesjes heb je dan 2 gehaktballetjes.
Spiesjes met gehaktballetjes en groenten
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken