Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spiesjes met gehaktballetjes en groenten
Deze spiesjes met gehaktballetjes en groenten zijn echt heerlijk om op de bbq te bereiden.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
avondeten, Bijgerecht
Keuken:
Nederlandse
Trefwoord:
bbq, bbq spiesjes, gehakt, gehaktballetjes, groenten, spiesjes
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Servings:
8
spiesjes
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
8 satéstokjes/satáprikkers
Wat heb je nodig (ingrediënten)
▢
300
gram
rundergehakt
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1/2
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
sambal oelek
flinke theelepel gebruiken
▢
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper en zout
▢
1
ei
klein ei gebruiken
▢
4 á 5
eetlepels
paneermeel
▢
150
gram
champignons
gehalveerd
▢
1
paprika
in grotere stukken gesneden
▢
1/2
courgette
in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik
Zo maak je het (bereidingswijze)
Steek BBQ aan tot een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Meng het gehakt met alle specerijen, ei en paneermeel. Rol er 16 kleine gehaktballetjes van.
Rijg aan de spiesjes afwisselend de gehaktballetjes met de champignons, paprika en courgette.
Bak de spiesjes in ongeveer 15 min goudbruin en gaar. Draai regelmatig de spiesjes om en eet smakelijk!
TIP: wanneer je houten satéprikkers gebruikt, laat deze dan eerst een half uurtje weken in water. Dit voorkomt dat de satéprikkers te zwart worden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer