2verpakkingen(vega) kipik gebruikte die van Vivera
3stukspaprikain dunne reepjes gesneden
1rode peperfijngesneden
1uiin dunne halve ringen gesneden
3teentjesknoflookfijngehakt
1eetlepelgembersiroop
2eetlepelssojasaus
2eetlepelssesamolie
2eetlepelssweet chilisaus
2eetlepelssushi azijnook wel rijstazijn genoemd
1eetlepelhoning
1theelepelkurkumaflinke theelepel
1theelepelgemalen korianderpoeder
1/2theelepelfive spice poeder
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
2eetlepelsmaïzena
300milliliterwater
zonnebloemolie
cashewnotenoptioneel
bosuifijngesneden en optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de vegetarische kip stukjes met een snuf versgemalen zwarte peper en snuf zout goudbruin. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Voeg de uien met de knoflook, rode peper en de reepjes paprika toe en bak 3 à 5 minuten mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, five spice en de maïzena toe en bak kort mee.
Voeg dan het water toe samen met de sojasaus, sesamolie, sushi azijn, chilisaus en de gembersiroop. Roer goed door en laat afgedekt eventjes 5 à 7 minuten zachtjes koken. Bestrooi vlak voor serveren met cashewnoten en eventueel wat fijngesneden bosui. TIP: wil je liever knapperige paprika dek dan niet de pan af en laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.