simpele tomatensalade met pittige broodcroutons

simpele tomatensalade met pittige broodcroutons


Simpele tomatensalade met pittige broodcroutons. Deze salade maak je heel simpel en snel kaar. Lekker als bijgerecht maar ook heerlijk als lunch.

Tomatensalade

Met deze warme (zomerse) temperaturen heb je niet altijd trek om zwaar te eten. Deze simpele tomatensalade met pittige broodcroutons is super lekker bij een stukje vlees van de bbq. Hoe zomers wil je het hebben! Heb je geen bbq, dan kan je natuurlijk ook stukje vlees op de grillpan bereiden of in de koekenpan.

Nu ik dit zo opschrijf bedenk ik me dat deze tomatensalade ook onwijs lekker zou zijn met een stuk(je) biefstuk in pittige sambal jus. Ja, dat moet ik echt snel een keertje gaan maken. Ik krijg er meteen honger van hahaha. Je zou de pittige broodcroutons overigens ook kunnen gebruiken bij deze Ceasar salade. Zelf croutons maken is zo veel lekkerder dan die kant en klare dingen uit de supermarkt, ik weet zeker dat je nooit meer anders wilt. 

Recept simpele tomatensalade met pittige broodcroutons

simpele tomatensalade met pittige broodcroutons

simpele tomatensalade

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • 1/3 komkommer in blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • handje verse koriander fijngehakt
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • scheut olijfolie extra vierge
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • snuf chilipoeder of pul biber

pittige broodcroutons

  • 2-3 boterhammen gebruik oude boterhammen
  • flinke scheut olijfolie
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1 teentje knoflook geraspt

Instructies

  • Snijd de korsten van de boterhammen en snijd daarna het brood in kleine stukjes. Meng het brood met een flinke scheut olijfolie (wees niet te zuinig), snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Verwarm een pan en bak de “broodcroutons” op middelhoog al omscheppen goudbruin en krokant.
  • Meng de cherrytomaten met de avocado, komkommer, rode ui, koriander en peterselie. Bestrooi met een scheutje olijfolie extra vierge, snufje zeezout, zwarte peper en eventueel nog wat extra chilivlokken. Hussel dit met je handen voorzichtig door elkaar. Bestrooi de tomatensalade met de pittige broodcroutons.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Simpele tomatensalade

simpele tomatensalade
Ziet er gezond uit toch, deze simpele tomatensalade met pittige broodcroutons. Ik heb gekozen voor een brood met pitjes maar uiteraard kan je ieder brood gebruiken wat jij lekker vindt. De kids smullen hier ook altijd van, al vist Amaranthe wel de ui uit de salade 🙂 Ook lekker is om nog een klein beetje Parmezaanse kaas eroverheen te strooien. Serveer dan deze tomatensalade bijvoorbeeld bij een pasta. 
tomatensalade
Wij eten deze tomatensalade vaak bij een stuk vlees van de bbq. Hier hadden we picanha en gepofte aardappel. Echt super lekker!!! In plaats van chilivlokken, is het ook erg lekker om pul biber te gebruiken. Dit is verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt of Toko. Het zijn chilivlokken maar dan met veeeeeel meer smaak. Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk altijd pul biber in mijn recepten.