Simpele kwarkbroodjes

Simpele kwarkbroodjes

Simpele kwarkbroodjes. Deze super lekkere broodjes staan met een half uurtje al heerlijk warm op tafel. Beleg ze zowel zoet als hartig.

Behalve dat deze kwarkbroodjes ontzettend lekker zijn hoef je geen bakker te zijn om ze te maken. Zo simpel is het namelijk!

simpele kwarkbroodjes

Simpele kwarkbroodjes

Meestal moet je een aantal uur wachten tot je zelfgebakken brood kunt eten. Dat is nu niet meer nodig! Maak gewoon deze simpele kwarkbroodjes.

De meeste denken bij kwarkbroodjes aan een ietwat nattige substantie. Deze broodjes zijn juist super luchtig en helemaal niet “nattig”!

Dit keer heb ik een basisrecept voor je. Ook erg lekker zijn mijn zoete kwarkbroodjes met kaneel.

Ben je meer een hartig type? Probeer dan ook eens mijn hartige Italiaanse variant. (let niet op de kwaliteit van de foto’s van de andere kwarkbroodjes…die staan al een paar jaar op de blog en moeten nog opnieuw gemaakt worden)

kwarkbroodjes met Griekse yoghurt of kwark? Het maakt niet uit.

Kwark of Griekse yoghurt

Oke, het gaat je waarschijnlijk wel opvallen. De broodjes heten “kwarkbroodjes” maar ik maak ze niet met kwark.

Zelf gebruik ik namelijk Griekse yoghurt. Dit heb ik altijd in huis en wanneer ik dit brood wil maken hoef ik niet speciaal eerst naar de supermarkt.

Heb jij nu vaker kwark in huis? Gebruik gewoon dat! Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Met of zonder zaden

Voor extra bite, omdat het lekker is én omdat je darmen er blij van worden gebruik ik vaak verschillende soorten zaden als topping. Op de foto’s zie je dat ik zowel maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten als fijngehakte walnoten gebruik.

Gebruik vooral een zadenmix die jij lekker vindt. Lust jij niet graag zaden op je brood, dan laat je het gewoon weg. Voor onze jongste dochter Amaranthe maak ik ook altijd twee zonder zaden.

Recept simpele kwarkbroodjes

simpele kwarkbroodjes

Simpele kwarkbroodjes

Geniet tijdens het ontbijt of lunch van deze heerlijke zelfgemaakte kwarkbroodjes.
3.80 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: kwarkbroodjes, simpele kwarkbroodjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 325 gram Griekse yoghurt of kwark
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei + 1 extra voor het bestrijken (dus twee in totaal)
  • handje gemengde zaden/noten naar eigen smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei. Voeg de bloem, zout, suiker en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (het deeg blijft iets plakkerig)
  • Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. Dikte ongeveer 3-4 centimeter. 
  • Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met een beetje geklutst ei. Bestrooi eventueel de broodjes ook met wat gemengde zaadjes. (optioneel…zonder is ook gewoon lekker)
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
  • TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Kwarkbroodjes met Griekse yoghurt

simpele kwarkbroodjes

Yum! Heerlijk met pittige mayonaise, sla, kaas en ham.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken