1ei+ 1 extra voor het bestrijken (dus twee in totaal)
handjegemengde zaden/notennaar eigen smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei. Voeg de bloem, zout, suiker en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (het deeg blijft iets plakkerig)
Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. Dikte ongeveer 3-4 centimeter.
Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met een beetje geklutst ei. Bestrooi eventueel de broodjes ook met wat gemengde zaadjes. (optioneel...zonder is ook gewoon lekker)
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.