shoarma bami ovenschotel

shoarma bami ovenschotel

shoarma bami ovenschotel

3.98 van 50 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram shoarma vlees
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 bakje kastanjes champignons in kwarten gesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 14 mie nestjes
  • 50/75 milliliter bier
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de mie nestje met 1 bouillonblokje gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en besprenkel met zonnebloemolie tegen het plakken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 graden hetelucht
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de pan goed heet worden
  • Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan en bak de uien kort. Voeg dan de knoflook toe en de paprikapoeder, kerriepoeder, peper, zout en de sambal. Bak dit kort mee
  • Voeg dan de champignons, paprikablokjes en shoarmavlees toe en bak het geheel tot het vlees gaar is. Dit duurt ongeveer 7 minuten
  • Voeg het bekertje crème fraîche toe samen met 50/75 milliliter bier en bak nog 5 minuten op laag vuur
  • Voeg de gekookte mie nestjes toe en hussel dit goed door de saus. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 15 minuten mooi goudbruin
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer