Sandwich met pittige zalm. Zelfs manlief, die totaal niet zalm houdt, heeft zitten smullen van dit heerlijk broodje met pittige zalm.
Deze sandwich is heerlijk als lunchgerecht maar kan ook prima in de avond gegeten worden met een kommetje soep erbij. Maak dan bijvoorbeeld de romige aardappel preisoep.
Die soep kan je eventueel nog pimpen met zalmsnippers. Zo komt de smaak van de zalm weer terug in je sandwich.
Ingrediënten pittige zalm
Gelukkig heb je niet veel ingrediënten nodig om de pittige zalm te maken. De basis bestaat uit uiteraard uit gerookte zalm.
Je snijd de zalm in stukjes en dan breng je de zalm op smaak met Japanse mayonaise, sriracha, rijstazijn, peper en zout.
Verder voeg je nog blokjes avocado en stukjes komkommer toe. Het brood smeer je in met een dikke laag naturel zuivelspread en beleg je met een handje sla.
Als je de sandwich eenmaal belegd hebt, dan strooi je er ook nog een beetje zwarte of witte sesamzaadjes overheen.
TIP: in plaats van Japanse mayonaise zou je eventueel ook Zaanse mayonaise kunnen gebruiken.
Welk brood gebruiken
Zelf vind ik het voor een sandwich lekker om ongesneden vers brood te gebruiken. Zo kan je namelijk een lekker dik plak afsnijden.
TIP: rooster het brood eventjes kort in een grillpan
Wanneer ik zin én vooral tijd heb, dan bak ik heel graag een no-knead bread. Dat is echt zooooo simpel om te maken en heel je huis ruikt heerlijk wanneer het brood in de oven staat.
Feestdagen tip
De pittige zalm is ook heerlijk om een “zalm cocktail” mee te maken. Dat is weer eens iets anders dan de klassieke garnalen cocktail.
Bouw in een glaasje laagjes sla en pittige zalm op en tadaaaaaa….je hebt een heerlijk voorgerecht.
Recept sandwich met pittige zalm
Sandwich met pittige zalm
Ingrediënten
- 150 gram gerookte zalm in stukjes gesneden (nog lekkerder is 200 gram)
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1/3 komkommer in blokjes gesneden, liefst zonder vruchtvlees
- 2 theelepels Japanse mayonaise
- 2 theelepels sriracha
- 1 theelepel rijstazijn
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
EXTRA'S
- 4 sneeën brood dik gesneden
- zuivelspread naturel
- sesamzaadjes wit of zwart of allebei
- sla
Instructies
- Rooster eventueel kort het brood in een grillpan.
- Meng alle ingrediënten voor de pittige zalm.
- Smeer het brood in met een dikke laag zuivelspread, leg daarop een handje sla, daarop de pittige zalm en bestrooi met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Sandwich met pittige zalm
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken