salade met makreel en krieltjes

salade met makreel en krieltjes
Deel met je vrienden:
salade met makreel en krieltjes

salade met makreel en krieltjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla of andere sla
  • 450 gram voorgegaarde mini krieltjes
  • 2 stuks pepermakreel of gewone makreel
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
  • 3 eieren

KRUIDENMIX KRIELTJES

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

FETAKAAS YOGHURTDRESSING

  • 50 gram fetakaas
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder

Instructies

  • Begin met het maken van de fetakaas yoghurtdressing. Doe alle ingrediënten hiervoor in de blender of mix met een staafmixer heel fijn. Zet de dressing in de koelkast tot de salade klaar is. (je kan het ook heel fijn prakken met een vork)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een wok of hapjespan en bak de krieltjes met de kruiden gaar en goudbruin. (dit duurt 10-15 min. ik leg zelf altijd de eerste paar minuten de deksel op de pan en daarna bak ik zonder deksel) Kook ondertussen ook de eieren.
  • Leg in een grote schaal de veldsla, daarop de krieltjes, tomaat, gekookte ei (in partjes gesneden), avocado, komkommer en de pepermakreel. (scheur de pepermakreel gewoon in stukjes) Besprenkel met de fetakaas yoghurtdressing en klaar is kees.
  • TIP: ik gebruik niet in 1x alle dressing over de salade. Ook lekker is om wat extra fetakaas over de salade te gebruiken.