rijstsalade met doperwten, paprika en komkommer

rijstsalade met doperwten, paprika en komkommer
Deel met je vrienden:

rijstsalade met doperwten, paprika en komkommer

2.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pandanrijst
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 3 stengels bosuit fijngehakt
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 75 gram geraspte wortel
  • 1/3 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels sushi azijn
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 theelepel sesamolie optioneel
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf zwarte sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking en laat helemaal afkoelen (dit kan je dus ook prima een dag van te voren doen)
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de doperwten toe met de sambal, ketjap manis, honing en chilisaus. Laat dit 3 minuten pruttelen.
  • Meng de rijst met de doperwten, sushi azijn, mirin, eventueel de sesamolie, lente ui, paprika, geraspte wortel en komkommer. Breng op smaak met peper en/of zout. Voeg vlak voor serveren de stukjes avocado toe en bestrooi eventueel met een klein beetje zwarte sesamzaadjes.
  • TIP: ook lekker met nog extra fijngehakte rode peper als je van een beetje pit houdt.