stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn
Recept Afdrukken
stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd minimaal 1,5 uur
Porties
flinke stoofpan
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd minimaal 1,5 uur
Porties
flinke stoofpan
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm een flinke scheut olie en een klont roomboter in een braadpan. Bak de uien, spek, rode peper en knoflook even kort aan. Voeg de prei, rozemarijn, paprikapoeder, sambal badjak, bouillonblokje (verkruimelen) en kerriepoeder toe en bak tevens kort mee. Voeg de kippendijen en rode wijn toe en bak dit op hoog vuur voor 2-3 minuten. Doe de blikjes gepelde tomaten erbij, de champignons, de pompoen en de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven. Hoe langer hoe lekkerder. Breng op smaak met zout en/of peper. Meng 1,5 el maïzena met een klein scheutje water en voeg dit aan de stoofschotel toe zodat de saus kan indikken. Mocht dit niet genoeg zijn, voeg dan iets meer toe.
Deel dit Recept