Mexicaanse Burritos ovenschotel

Mexicaanse Burritos ovenschotel

Mexicaanse Burritos ovenschotel

4.05 van 24 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijenfilet in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1,5 eetlepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 paprika's in blokjes gesneden
  • 30 milliliter water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder

Mexicaanse dipsaus

  • 200 gram crème fraîche
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 1/2 theelepel citroensap
  • 1/ theelepel paprikapoeder

Overige

  • 8 tortilla's
  • sla optioneel
  • 100 gram geraspte extra belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de dipsaus: Meng hiervoor de crème fraîche met de uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en gedroogde peterselie. Zet de de dipsaus even in de koelkast.
  • Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, bruine basterdsuiker, kaneel, peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de kip kort rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel helemaal van de pan en laat nog 5 minuten extra zachtjes pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in. Beleg de wraps met het Mexicaanse kip mengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10 minuten goudbruin. Ik zet meestel de laatste paar minuten de oven even op heteluchtstand.
  • Serveer met de Mexicaanse dipsaus en eventueel gemengde sla.
  • TIP: mocht je tijd hebben, dan is het erg lekker om de kip een paar uur te laten marineren in het kruidenmengsel voordat je gaat bakken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer