Aziatische noedels met groenten

Aziatische noedels met groenten

Aziatische noedels met groenten

4.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 bosui fijngesneden
  • 1 zakje (200gram) sugar snaps
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken of pul biber
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • handje gehakte verse koriander optioneel
  • 300-400 gram noedels 400 bij normale tot grote eters

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Meng in een schaaltje de bruine suiker, sojasaus, sesamolie, chilisaus, gember, snuf peper en chilivlokken (of pul biber)
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de uien met een snufje peper en zout. Voeg de knoflook en gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg de saus toe en bak tot het een iets kleverige saus wordt. Voeg dan de sugar snaps en bosui toe en bak deze kort mee. Meng met de noedels en bestrooi met sesamzaad. Wij zijn gek van koriander, dus ik strooi er ook altijd een klein handje vers gehakte koriander overheen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer