Deze prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika is heerlijk om te eten en bevat super veel smaak. Ik maak van de aardappelpuree en prei-gehakt mengsel dus graag een ovenschotel. Wil je echter nog sneller een maaltijd op tafel hebben staan? Dan kan je de aardappelpuree en prei-gehaktmengsel ook apart serveren.
Prei ovenschotel met kaas
Wij zijn gek op gesmolten kaas, dus vandaar dat ik er een ovenschotel van maak. Mijn inspiratie voor dit recept komt overigens van mijn tosti met pittig gehakt. Ofwel de “vlamtosti“. Dat gehakt is echt zo lekker, dat ik er flink op los ben gaan experimenteren. Zo staat er inmiddels ook op de blog een heerlijke pizza met pittig gehakt.
Ik gebruik graag extra belegen kaas voor deze ovenschotel. Ben jij nu net zoals Beaudine en Jan Willem gek op schimmelkaas? Dan zou je eventueel ook een beetje gorgonzola toe kunnen voegen. Ik lust dit zelf echt niet maar ik kan soms best lief zijn. Soms verdeel ik daarom de ovenschotel in twee gedeeltes. Eén deel met alleen extra belegen kaas en één deel met zowel extra belegen kaas als gorgonzola.
Vegetarische prei ovenschotel met paprika
Wil je dit recept liever vegetarisch eten? gebruik dan in plaats van “echt” gehakt gewoon vegetarisch gehakt. Ook zou je eventueel extra paprika en/of prei kunnen gebruiken in plaats van gehakt of vegetarisch gehakt. Meer groente is natuurlijk altijd goed!
recept ovenschotel met prei, kruidig gehakt en paprika
ovenschotel met aardappelpuree, prei, paprika en kruidig gehakt
Ingrediënten
- 3 stuks prei gewassen en in fijne ringen gesneden
- 1 stuk paprika in kleine blokjes gesneden
- 1 stuk ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 500 gram gehakt
- 1 stuk groentebouillonblokje
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
- 1 eetlepel bloem
AARDAPPELPUREE
- 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
- 100 milliliter melk
- klontje roomboter optioneel
- flinke snuf peper en zout
- snuf nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp de aardappelen tot een puree met de melk, snuf peper, snuf zout en snuf nootmuskaat. Voeg eventueel een klontje roomboter toe voor extra smaak.
- Als de aardappelen koken maak je het gehakt-groente mengsel: Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak de uien met de paprika, prei, knoflook, snuf peper, snuf zout en de sambal. (Bak ongeveer 3-5 minuten). Voeg het gehakt toe samen met 1 verkruimeld bouillonblokje, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de bloem toe en ook dit bak je kort mee.
- Vet een ovenschaal in. Schep hierin de aardappelpuree, daarop schep je het gehakt-groente mengsel en vervolgens bestrooi je dit met geraspte kaas. Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven.
Aardappelpuree ovenschotel met groente en gehakt
Andere lekkere ovenschotel recepten
klik op de foto om naar het recept te gaan
OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN
HETE KIP IN TOMATENSAUS OVENSCHOTEL
ROMIGE RIJST OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN PREI
Ook lekkere ovenschotels met aardappelpuree zijn: bloemkool ovenschotel met spek en kaas, ovenschotel met prei, wortel en chorizo of de spitskool ovenschotel met spek en kaas.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
Altijd een succes, deze heerlijke pittige ovenschotel!
Beste Annemarie,
Wat super leuk om te lezen dat deze ovenschotel zo goed in de smaak valt 🙂