Mexicaanse pizza

Mexicaanse pizza

Een Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem. Ik snap dat je wenkbrauwen omhoog gaan maar geloof me, de bloemkool pizzabodems van Magioni zijn echt heel erg lekker. Normaal gesproken vinden wij allebei kant en klare pizzabodems niet lekker en daarom maak ik ze eigenlijk altijd zelf. Voor deze pizzabodems wil ik zo nu en dan wel een uitzondering maken.

RECEPT MEXICAANSE PIZZA

Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem van Magioni

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Magioni crosta pizzabodems
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 gram ketchup Bio Bandits
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 bakjes gebraden kipfilet naturel
  • 1 blikje mais klein blikje, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen klein blikje, uitgelekt
  • snufje zwarte gemalen peper
  • snufje zeezout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 zakje sla
  • 1 zakje Italian Flakes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 handje verse peterselie fijngesneden
  • 2 stuks avocado in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur
  • Voeg na 2 minuten de knoflook, 1 tl chilivlokken, snufje zwarte peper, snufje zeezout en 1,5 tl Italiaans kruiden toe en bak dit kort mee
  • Voeg dan de tomatenketchup en een klein scheutje water toe
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur
  • Verhit ondertussen in een ander koekenpan een scheutje olie en bak de kip aan. Breng de kip op smaak met een snufje zwarte peper, snufje zeezout, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder.
  • Bak de kip voor ongeveer 2 minuten en haal de kip van het vuur.
  • Verdeel de pittige tomatensaus over de bodems. Beleg met de kruidige kip en verdeel de kidneybonen en mais over de pizza
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
  • Ga ondertussen verder met de saus voor over de pizza!
  • Meng 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt met 1/2 tl knoflookpoeder, snufje zwarte peper, snufje zeezout, snufje chilivlokken en een scheutje citroensap. Roer de fijngesneden peterselie door de saus en giet er wat extra vierge olijfolie overheen.
  • Als de pizza uit de oven komt, garneer je hem met een handje sla, de Italian Flakes, stukjes avocado en een flinke klodder van de frisse yoghurt saus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

MEXICAANSE PIZZA OP EEN BLOEMKOOLDEEG BODEM

Een enorme ‘healthy food’ trend zijn pizza’s gemaakt met een bodem van bloemkool (deeg). Je kan ervoor kiezen om alleen bloemkool als pizzabodem te gebruiken maar persoonlijk lijkt mij dit me niet lekker. Wij kregen voor onze ander blog B4men een pakket opgestuurd met allemaal lekkere food producten, waaronder 2 pizzabodems van Magioni. Ik was heel erg nieuwsgierig naar deze bodems omdat het een mix is van bloemkool en bloem. Voor de zekerheid had ik van het recept wat ik bedacht had foto’s gemaakt, zodat als het lekker zou zijn, ik dit recept voor de blog kon gebruiken. En lekker was het! Uiteraard is deze pizza ook erg lekker met gewoon een zelfgemaakte pizzabodem.

Recept zelfgemaakte pizzabodem

zelf pizzadeeg maken

Pizzadeeg zelf maken basisrecept

3.67 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pizza, pizzadeeg, recept, zelf maken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 milliliter water Lauwwarm, zeker niet te warm anders gaat de gist dood.
  • 1 theelepel zeezout
  • semolina is een soort Italiaans griesmeel....vind je bij de pasta's.

Instructies

  • Meng de bloem met het zout.
  • Meng het lauwwarme water met de suiker en gist. Laat dit even een paar minuten staan. (5 tot 10 min)
  • Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en giet het gistmengsel erin. Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt. (kan ook met een keukenmachine)
  • Vet een mengkom in met een beetje olie en leg hier het pizzadeeg in. Dek de kom af met folie of theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.
  • Als het deeg verdubbeld is na die tijd, verdeel het deeg dan in 2 bollen. Kneed het deeg goed door en "bol" deze bollen op. Vouw het deeg in beide handen naar onder zodat de bovenzijde onder spanning komt te staan. Op deze manier wordt het een bol. Draai ze dan nog even rond op je werkblad. (bestrooi je werkblad met bloem....anders blijft het mss toch iets plakken) Leg deze bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek. Laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven zo heet mogelijk voor.....minimaal 220 graden.
  • Bestrooi je werkblad nu met semoline (of gewoon bloem) en kneed/rol het deeg tot een pizzabodem.
  • Beleg de pizza met alles wat je maar lekker vindt. Bak de pizza in de voorverwarmde oven 5-10 minuten (afhankelijk van de hitte) of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!
  • TIP 1: gebruik een voorverwarmde pizzasteen of voor verwarmde bakplaat voor een extra knapperige bodem.
    TIP 2: ik rol tegenwoordig mijn bodems uit op bakpapier (die ik dus bestrooi met semolina) en dan leg ik ze op de pizzasteen (in de oven of bbq) voor een paar minuten. Wanneer de bodem een beetje krokant is, schuif ik het bakpapier eronder vandaan en bak ik de pizza nog een paar minuten. Zo weet ik zeker dat mijn bodem mooi krokant wordt en de pizza niet dubbelslaat met het op de steen leggen van de pizza.
    TIP 3: voor zelfgemaakte pizzabodems is een pizza schep geen overbodige luxe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Deze kip is echt super lekker. Mocht je nu niet van bonen en mais houden, dan kan je ook meteen over de kip de kaas strooien.
Met bonen en mais. Normaal gesproken doe ik meer kaas op de pizza’s maar vanwege de foto heb ik iets minder gedaan….anders zie je niets meer 😉
Gezond en lekker! Deze pizza is ook prima als vegetarische variant te maken. Vervang de kip dan door vegetarische kip.