Uit eten in Amsterdam bij De Bajes

Uit eten in Amsterdam bij De Bajes

Wij hebben echt ontzettend vervelend werk en voor onze andere blog B4men mochten we weer uit eten gaan…..heel vervelend en wij offeren ons wel weer op! (grapje natuurlijk)  

Kan je lekker uit eten gaan bij De Bajes

Deze keer gingen we niet s’avonds uit eten maar gingen we lekker samen lunchen. Wij zijn in hartje Amsterdam op de Utrechtsestraat/ Rembrandtplein gaan eten bij De Bajes. Dit nieuwe restaurant heeft alles in zich om echt een hotspot in Amsterdam te worden!

                                  Review De Bajes                                          

In hartje Amsterdam op het Rembrandtplein, wat al een toffe plek is, zit een restaurant met de gewaagde naam De Bajes. Bij zo’n naam leg je natuurlijk alleen wel gelijk de lat heel hoog qua verwachtingen. Wij verwachtte een stoer en ruig restaurant met stoer eten. Het entree is een beetje apart omdat je eerst een vreemde trap op moet voordat je naar binnen kan. Voor mensen met een rolstoel is er gelukkig wel een lift aanwezig. Eenmaal binnengekomen voldoet het restaurant zeker aan onze verwachtingen. Het is donker, stoer, groots en het is echt heel erg gaaf ingericht. Voordat wij naar De Bajes gingen hebben wij eerst even op internet gekeken wat wij konden verwachten. De eerste reacties waren erg wisselend en gingen van heel lovend tot erg kritisch. Dit zet ons behoorlijk op scherp als we worden uitgenodigd voor een review. Wij hebben dus ook met een heel kritische blik gekeken en gegeten.

                      Het eten in De Bajes

De Bajes is open van s’ochtends tot s’avonds en er kan dus ontbeten, geluncht en gedineerd worden. Wij waren er met de lunch en op dat moment was het nog niet echt heel erg druk….sterker nog we waren wij één van de weinige aanwezige. Doordat de ruimte verdeelt is in verschillende ruimtes voel je je niet ongemakkelijk wanneer het rustig is.

De kaart is duidelijk en er staan veel klassiekers op… deze worden echter uitgevoerd met een twist. Jan Willem ging voor de Burger en ik ging voor de Club Sandwich met kip. Uiteraard deelden we de gerechten om zo tot een goede review te kunnen komen.

De burger was nog ontwikkeling kregen we te horen en de reden hiervoor was wat kritiek op de burger. Hoe of wat weten we niet maar deze nieuwe burger mag er in ieder geval zijn. Wij zijn echte burger liefhebbers en zullen een goede burger nooit afslaan maar zullen ook altijd eerlijk zijn als deze niet lekker is. De burger bestond uit een mooi stuk vlees die goed was gekruid en de kwaliteit van het vlees was ook erg goed. De burger was belegd met een plak buikspek, die Jan Willem erg lekker vond, ik persoonlijk iets minder. Op een goede burger hoort ook een zure touch en deze kwam van Wakame (zeewier). Het geeft aan dat ze wel iets creatiefs durven te doen. De frietjes bij de burger waren prima alleen helaas niet huisgemaakt. Dit werd echter goed gemaakt door een geweldige mayonaise!!! Deze was wel huisgemaakt en één van de lekkerste mayo’s die we gegeten hebben. Het getuigt in ieder geval van passie om een product als mayonaise zelf te maken en zeker in de uitvoering zoals wij die kregen.

De club sandwich was ook erg lekker en helemaal zoals die hoort te zijn. Gebakken eitje erop, goede kwaliteit kip, uitgebakken bacon en met een verassende twist. De twist zat ook dit keer in de saus…. er zat namelijk een erg lekkere kerrie-mayo op. Dit gaf de sandwich een bijzondere bite. Je moet dan wel van kerrie houden anders ga je de saus niet lekker vinden. Klein minpuntje van de club sandwich was het brood, dit was lekker maar het had wat dikker gesneden mogen zijn. Nu kreeg het de uitstraling van gewoon supermarkt brood. Dit is puur voor de uitstraling en niet voor de smaak!

                                            Conclusie

De Bajes heeft ons verrast als het gaat om passie voor eten in een toffe sfeer. Wat vooral opviel was dat alles echt schoon was. We zijn de laatste tijd vaker wezen eten in Amsterdam en eerlijk is eerlijk, het was niet overal even schoon. Vooral de wc’s lieten erg te wensen over en ook dit was hier goed in orde. Wij gaan zeker nog een keertje terug met de kinderen. Beaudine is namelijk helemaal gek van een goede burger en wij willen haar graag de burger laten proeven van De Bajes.

2 Comments
  1. Leuk stukje! binnenkort weekendje Amsterdam dit maar eens proberen 🙂

Comments are closed.