Deze pittige tonijnsalade heeft een verrassende twist qua kruiden. Op Familie over de Kook staan al behoorlijk veel soorten salades met tonijn. Toch ben ik nog lang niet uitgekeken op tonijn salades. Deze variant zal dus vast en zeker niet de laatste zijn op de blog. In deze tonijnsalade heb ik een beetje kerrie masala gebruikt. Klinkt misschien een beetje vreemd maar door de kerrie masala krijgt de salade een heerlijke uitgesproken smaakt. Deze salade kan prima op een toastje maar is uiteraard ook lekker op brood of nog veel lekkerder….maak er een Tuna Melt van. (dat is een tosti met tonijn ertussen)
recept pittige tonijnsalade
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn in olie uitgelekt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel sriracha
- 1 augurk zoet/zuur fijngesneden
- 1 tomaat zonder vruchtvlees (zonder binnenkant) fijngesneden
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout flink wat peper gebruiken
- paar takjes bieslook fijngesneden
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel kerrie masala
Instructies
- Heel simpel: alles mengen!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer