Pistache pesto zelf maken

Pistache pesto zelf maken

Pistache pesto zelf maken. Er gaat niets boven de smaak van zelfgemaakte pesto. Deze pesto maak je in nog geen 5 minuten klaar.

pistache pesto zelf maken

Lust jij ook graag gerechten met pesto? Probeer dan ook eens de volgende recepten*: stokbrood met brie en pesto, pastasalade met kip en pesto of maak eens pesto twisters met kaas.

  • bovenstaande recepten heb ik voorheen gemaakt met normale pesto maar inmiddels gebruik ik pistachepesto. Waarom, dat lees je hieronder 🙂

Pistache pesto

Voor mij is een pesto gemaakt van pistachenootjes echt een uitkomst omdat ik sinds kort weet dat ik een intolerantie heb voor pijnboompitten. Ik kan dus gelukkig nog steeds genieten van gerechten met pesto 🙂

De pistachenootjes geven deze pesto een heerlijke romige en aardse smaak. Naast verse basilicum en grana padano voeg ik nog andere heerlijke smaakmakers toe. Ik gebruik nog een paar blaadjes verse munt, citroenrasp, citroensap, zwarte peper, zout, chilivlokken en natuurlijk extra vierge olijfolie.

Recept pistache pesto

pistache pesto

Pistache pesto

Zelf pesto maken is ontzettend lekker. Deze pesto gemaakt met pistache is een lekkere variatie op de gewone pesto gemaakt met pijnboompitten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, dip
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pesto, pistache, pistache pesto, pistachenootjes, pistachenoten
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 95 gram pistachenootjes gepeld en ongezouten
  • 15 gram basilicum
  • 5 blaadjes munt
  • 1/2 citroen rasp en sap nodig
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • 30 gram grana padano flakes
  • 100 milliliter extra vierge olijfolie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • snufje chilivlokken optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pesto.
    Voeg overigens niet alle citroensap in één keer toe maar begin met een klein kneepje. Meer toevoegen kan altijd nog. Breng eventueel nog extra op smaak met zwarte peper of zout.
  • TIP: heb je geen keukenmachine dan kun je ook alle ingrediënten fijnmalen in een vijzel.
  • TIP: in plaats van Grana Padano flakes kan je ook Parmezaan of Pecorino gebruiken.
  • TIP: wil je deze pesto vegan maken? Gebruik dan een vegan geraspte kaas of gebruik edelgistvlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pistachepesto zelf maken

pistache pesto zelf maken