Pistache pesto zelf maken. Er gaat niets boven de smaak van zelfgemaakte pesto. Deze pesto maak je in nog geen 5 minuten klaar.
Als je eenmaal weet hoe simpel en snel zelf pesto maken is, dan wil je voortaan niets anders meer. Deze pistache pesto is overal lekker bij.
Lust jij ook graag gerechten met pesto? Probeer dan ook eens de volgende recepten*: stokbrood met brie en pesto, pastasalade met kip en pesto of maak eens pesto twisters met kaas.
- bovenstaande recepten heb ik voorheen gemaakt met normale pesto maar inmiddels gebruik ik pistachepesto. Waarom, dat lees je hieronder 🙂
Pistache pesto
Voor mij is een pesto gemaakt van pistachenootjes echt een uitkomst omdat ik sinds kort weet dat ik een intolerantie heb voor pijnboompitten. Ik kan dus gelukkig nog steeds genieten van gerechten met pesto 🙂
De pistachenootjes geven deze pesto een heerlijke romige en aardse smaak. Naast verse basilicum en grana padano voeg ik nog andere heerlijke smaakmakers toe. Ik gebruik nog een paar blaadjes verse munt, citroenrasp, citroensap, zwarte peper, zout, chilivlokken en natuurlijk extra vierge olijfolie.
TIP: een nadeel van pistachenootjes is dat deze behoorlijk prijzig zijn. Wil je een goedkopere pesto maken, gebruik dan zonnebloempitten of ongezouten cashewnoten. Ook kun je een heerlijke pesto maken met panko, dit is een grovere broodkruim.
Recept pistache pesto
Pistache pesto
Equipment
- keukenmachine
Ingrediënten
- 95 gram pistachenootjes gepeld en ongezouten
- 15 gram basilicum
- 5 blaadjes munt
- 1/2 citroen rasp en sap nodig
- 1 teentje knoflook grof gehakt
- 30 gram grana padano flakes
- 100 milliliter extra vierge olijfolie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
- snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Voeg overigens niet alle citroensap in één keer toe maar begin met een klein kneepje. Meer toevoegen kan altijd nog. Breng eventueel nog extra op smaak met zwarte peper of zout.
- TIP: heb je geen keukenmachine dan kun je ook alle ingrediënten fijnmalen in een vijzel.
- TIP: in plaats van Grana Padano flakes kan je ook Parmezaan of Pecorino gebruiken.
- TIP: wil je deze pesto vegan maken? Gebruik dan een vegan geraspte kaas of gebruik edelgistvlokken.
Pistachepesto zelf maken
Hopelijk ga jij net zo genieten van deze heerlijke pistachepesto als wij dit tegenwoordig doen thuis. Dus duik snel de keuken in, bak een stokbrood/ciabatta af en dippen maar.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.