5blaadjesmuntoptioneel voor een extra frisse pesto
1/2citroenrasp en sap nodig
1teentjeknoflookgrof gehakt, flinke teen gebruiken
30gramgrana padano flakes
100milliliterextra vierge olijfolie
flinkesnufversgemalen zwarte peper
zoutnaar smaak
chilivlokkenoptioneel en naar smaak
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Voeg overigens niet alle citroensap in één keer toe maar begin met een klein kneepje. Meer toevoegen kan altijd nog. Breng eventueel nog extra op smaak met zwarte peper of zout. Voeg eventueel meer olijfolie toe als je de pesto te dik van structuur vindt.
TIP: heb je geen keukenmachine dan kun je ook alle ingrediënten fijnmalen in een vijzel.
TIP: in plaats van Grana Padano flakes kan je ook Parmezaan of Pecorino gebruiken.
TIP: wil je deze pesto vegan maken? Gebruik dan een vegan geraspte kaas of gebruik edelgistvlokken.