Pesto twisters met kaas. Dit heerlijke bladerdeeghapje maak je zo simpel en snel zelf klaar. Duik dus snel de keuken in om ze te maken.
Deze hartige snack is perfect voor een gezellige avond met het gezin of vrienden. Als tussendoortje tijdens een drukke dag maar ze zijn ook heerlijk bij een kom soep in de avond.
Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van deze smaakvolle, knapperige en draaiende lekkernij.
Pesto twisters
Als je nog nooit van (pesto) twisters hebt gehoord, laat me je dan kennis laten maken met dit heerlijke hapje. Het zijn hartige “koekjes” gemaakt van bladerdeeg met een royale hoeveelheid pesto erin verwerkt. (en lekker veel kaas!)
De bladerdeegreepjes draai je in een spiraalvorm (twister) en bak je tot ze lekker knapperig en goudbruin zijn. Het resultaat is een mega lekkere snack dat vol zit met smaak en textuur.
Andere lekkere bladerdeeghapjes zijn: bladerdeeghapje met salami en Boursin, pizza rolletjes of maak eens de Old Amsterdam hapjes.
Citroenrasp
De pesto zelf breng ik graag nog extra op smaak met citroenrasp. De citroenrasp zorgt namelijk voor een heerlijke frisse smaak.
Wat ons betreft mag een beetje pit ook niet ontbreken en daarom voeg ik ook nog een flinke snuf chilivlokken toe.
Hoe maak je zelf pesto twisters
Als jij enthousiast geworden bent over de pesto twisters met kaas dan wil je ze waarschijnlijk zelf ook gaan maken. Gelukkig is het maken van deze lekkernij helemaal niet moeilijk.
Het enige dat je nodig hebt is een rol bladerdeeg, pesto, mozzarella, grana padano, citroenrasp en chilivlokken. Oké en een beetje ei om het bladerdeeg mee in te smeren.
Breng de pesto op smaak met citroenrasp en chilivlokken. Rol het bladerdeeg uit, verspreid de pesto eroverheen, bestrooi met de kaas en rol het bladerdeeg op. Snijd in reepjes, draai ze rond en bak ze in de oven totdat ze goudbruin zijn.
TIP: voor een extra krokante bite zou je eventueel grof gehakte pijnboompitten kunnen toevoegen.
Variaties op dit recept
Hoewel wij dol zijn op de klassieke pesto twisters zijn er ook tal van variaties op dit recept. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende soorten pesto’s, tapenades of varieeër eens met verschillende soorten kaas.
Recept pesto twisters met kaas
Pesto twisters met kaas
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 90 gram pesto
- 1/2 citroen rasp nodig
- snuf chilivlokken
- 60 gram geraspte mozzarella
- 30 gram grana padano
- 1 ei geklutst
- pijnboompitten grof gehakt en optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Meng de pesto met de rasp van een 1/2 citroen en een snuf chilivlokken.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier.
- Smeer het bladerdeeg in met de pesto en bestrooi met de geraspte mozzarella en Grana Padano.
- Vouw het deeg via de korte kant op over elkaar heen. Snijd het deeg dan in stukjes van ongeveer 2 cm breed. Druk de stukjes een klein beetje aan.
- Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
- Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer alle twisters in met het geklutste ei en bestrooi eventueel met de fijngehakte pijnboompitten.
- Bak de pesto twisters in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!
Pesto twisters met kaas
Of je nu een feestje hebt of gewoon iets lekkers wilt om te snacken, pesto twisters zijn de perfecte keuze. Ze zijn gemakkelijk te maken, heerlijk van smaak en altijd een hit bij je gasten.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken