pastasalade met avocadopesto
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
IngrediΓ«nten
- 350 gram pasta volkoren
- 2 stuks avocado
- 1 stuks citroen zowel het sap als de rasp
- 1 teentje knoflook grof gesneden
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- snufje chilivlokken
- 1 flinke hand verse basilicum
- 65 gram pijnboompitten
- 1 zakje veldsla
- 50 gram parmezaanse kaas
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 stuks groentebouillonblokjes
- scheutje olijfolie extra vierge
Instructies
- Kook de pasta met het bouillonblokje gaar. Giet de pasta met koud water af en besprenkel met olijfolie tegen het plakken
- Bak de gerookte spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier (het vet is door de pastasalade ook erg lekker maar dan wordt de salade nog minder gezond)
- Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin beginnen te kleuren
- Ontpit de avocado's en doe het in de keukenmachine
- Voeg de knoflook, citroensap, citroenrasp, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheut extra vierge olijfolie toe. Mix het geheel tot je een pesto substantie verkregen hebt
- Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en chilivlokken
- Meng de pasta met de avocadopesto en meng de veldsla er met je handen doorheen
- Bestrooi met de pijnboompitten, gebakken spekblokjes, extra Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie.
- Breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper en chilivlokken
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer