Pastasalade met avocadopesto

KokenKoken
Pastasalade met avocadopesto
Deel met je vrienden:

pastasalade met avocadopesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta volkoren
  • 2 stuks avocado
  • 1 stuks citroen zowel het sap als de rasp
  • 1 teentje knoflook grof gesneden
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • snufje chilivlokken
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 zakje veldsla
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 stuks groentebouillonblokjes
  • scheutje olijfolie extra vierge

Instructies

  • Kook de pasta met het bouillonblokje gaar. Giet de pasta met koud water af en besprenkel met olijfolie tegen het plakken
  • Bak de gerookte spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier (het vet is door de pastasalade ook erg lekker maar dan wordt de salade nog minder gezond)
  • Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin beginnen te kleuren
  • Ontpit de avocado's en doe het in de keukenmachine
  • Voeg de knoflook, citroensap, citroenrasp, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheut extra vierge olijfolie toe. Mix het geheel tot je een pesto substantie verkregen hebt
  • Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en chilivlokken
  • Meng de pasta met de avocadopesto en meng de veldsla er met je handen doorheen
  • Bestrooi met de pijnboompitten, gebakken spekblokjes, extra Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie.
  • Breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper en chilivlokken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!