Pasta met zelfgemaakte pesto

Pasta met zelfgemaakte pesto
Deel met je vrienden:

Lekker eten hoeft niet altijd super uitgebreid te zijn. Deze pasta met zelfgemaakte pesto is echt super simpel om te maken. Ik kreeg via Instagram wel al een opmerking dat zelf pesto maken erg duur is. Nu zal ik de laatste zijn die zegt dat het goedkoop is maar soms moet je jezelf even verwennen toch? Uit eten gaan is nog veel duurder, dus verwen jezelf dan thuis op lekker eten. Het meest dure aan zelf pesto maken zijn eigenlijk de pijnboompitten. Ik koop mijn pijnboompitten altijd online per 500 gram en betaal daar dan 9,95 voor. Een stuk goedkoper dan die kleine zakjes van de supermarkt. Voor de kaas gebruik ik de Parmigiano Reggiano DOP 32+ bij de AH, deze kost ongeveer 4,00 euro voor 165 gram. Deze kaas gebruik je niet alleen voor dit gerecht, dus per saldo valt het allemaal wel mee. Al kan ik natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken.

Recept pasta met zelfgemaakte pesto

Pasta met zelfgemaakte pesto

3.34 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 basilicum plant de blaadjes
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra
  • olijfolie extra vierge
  • citroensap
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram cherry tomaten
  • 300 gram pasta naar keuze

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten licht goudbruin.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in wat grover stukken. Snijd de knoflook in stukjes. Leg de blaadjes basilicum in een keukenmachine en voeg hierbij de Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitten, flinke scheut olijfolie extra vierge, knoflook en peper en zout. Pulseer tot je een smeuïge pesto verkregen hebt. Breng op smaak met een klein beetje citroensap en eventueel extra peper en zout.
  • Meng de pasta met de pesto. Halveer de cherry tomaten en leg deze op de pasta met pesto. Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas, de overgebleven pijnboompitten en scheur de mozzarella eroverheen. Wij vinden het lekker om nog wat extra zwarte peper en eventueel chili vlokken eroverheen te strooien.

Pastasalade

Deze pasta is misschien nog wel veel lekkerder om als pastasalade koud te eten. Je kan er dan ook voor kiezen om eventueel nog wat veldsla toe te voegen. Wij hebben deze pasta pesto geserveerd met roggebrood, krokant gebakken onder de grill, en zelfgemaakte kruidenboter. Drink er een glas goede wijn bij en je waant je eventjes uit eten. En…..Halleluja….Amaranthe heeft maar liefst 2 borden gegeten. Je snapt dat we dit dus vaker gaan eten!

TIP: Maak de pesto in een vijzel. Is wel meer werk maar daardoor blijft je pesto iets grover. Dat vinden wij persoonlijk lekkerder. Voor dit recept ben ik zelf ook voor makkelijk gegaan hoor en heb ik alles in de keukenmachine gegooid 😉

Mama Mia!!! Ik krijg zelf gewoon spontaan weer trek als ik deze prachtige kleuren zie.
Ik heb deze biologische pasta schelpjes gebruikt van Urtekram. Uiteraard kan je iedere pasta gebruiken die je wilt en als je tijd hebt is het ook super lekker om je eigen pasta te maken.
Zelfgemaakte pesto. Niet alleen lekker met pasta maar ook als dip prima te gebruiken, of wat dacht je ervan om een beetje pesto op je pizza te doen….jammie!!!