Pasta met spinazie en pittige gamba's van de bbq

KokenKoken
Deel met je vrienden:

pasta met spinazie en pittige gamba's van de BBQ

0 van 0 stemmen
Afdrukken
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 20 gamba's
  • 2 theelepels chilivlokken
  • snufje zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 400 gram spinazie
  • olijfolie extra vierge
  • zonnebloemolie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 10 plakjes pancetta gehalveerd
  • 1 eetlepel honing

Instructies

  • Zet de bbq aan en verwarm deze tot 200 graden
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge
  • Meng de gamba's met de chilivlokken, peper en zout en wikkel ze in de pancetta
  • Bak de gamba's op de bbq indirect (dus niet boven het vuur ivm met aanbranden)
  • Fruit de uien met de knoflook een snufje peper en een snufje zout op middelhoog vuur
  • Voeg één eetlepel honing toe en bak dit kort mee
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit voor 30 seconden, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
  • Breng het op smaak met een snufje beetje zwarte peper en zeezout
  • Voeg de pasta toe aan de spinazie en meng dit met een tang goed doorelkaar
  • Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel met olijfolie extra vierge en rasp er de Parmezaanse kaas overheen
  • Wij houden van pittig dus ik heb er nog wat extra chilivlokken en zwarte peper overheen gestrooid (deze stap kan je dus eventueel overslaan)
  • Leg per persoon 5 gamba's over de pasta