Omrekenen cups naar grammen en/of milliliters

Omrekenen cups naar grammen en/of milliliters

Ik vind het persoonlijk altijd behoorlijk irritant om van cups naar grammen of millimeters te moeten omrekenen, als een recept in Amerikaanse maten staat aangegeven. Noem mij lui maar ik ben absoluut geen rekenwonder en dus kan ik er aardig chagrijnig van worden. Nu staat bakken bekend als een precisiewerkje en het is mij dus ook regelmatig gebeurt dat een baksel compleet mislukte omdat er net iets teveel of te weinig van een bepaald ingrediënt in zat.

Omrekenen Cups

Om het mijzelf iets makkelijker te maken heb een simpel overzicht gemaakt waar alles al is omgerekend. Omdat ik de beroerdste niet ben, deel ik deze met liefde met jullie.

Cups vs millimeters en grammen

1/4 cup = 60 ml
1/3 cup = 80 ml
 1/2 cup = 125 ml
 1 cup = 250 ml

Nu wordt het iets lastiger omdat ieder product een ander gewicht heeft in cups. Ik heb de meest voorkomende cups omgerekend voor jullie.

1 cup bloem/meel = 130 gram
1 cup suiker = 200 gram                                                         
1 cup lichtbruine of donkerbruine suiker = 180 gram
1 cup havermout = 90 gram
 1 cup noten gehakt = 150 gram
 1 cup boter = 225 gram

Bak je nu zelf heel veel en wil je jezelf het helemaal makkelijk maken koop dan een setje maatpannetjes, dan hoef je niets meer om te rekenenen

Dit blije ei heeft eindelijk na jaaaaaaaren dan toch een set maatpannetjes gekocht. Ik hoef nu dus zelf niets meer om te rekenen. Dit setje heb ik gekocht bij Dille & Kamille in Haarlem.
Als je dan toch geld aan het uitgeven bent om het jezelf gemakkelijk te maken…doe het dan meteen goed! De grote maatbeker heb ik gekocht bij de Ikea.