Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
pasta met spinazie en pittige gamba's van de BBQ
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
Diner, Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaanse
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
4
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
▢
300
gram
pasta
▢
20
gamba's
▢
2
theelepels
chilivlokken
▢
snufje
zwarte peper
▢
snufje
zeezout
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
400
gram
spinazie
▢
olijfolie extra vierge
▢
zonnebloemolie
▢
50
gram
parmezaanse kaas
▢
10
plakjes
pancetta
gehalveerd
▢
1
eetlepel
honing
Instructions
Zet de bbq aan en verwarm deze tot 200 graden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge
Meng de gamba's met de chilivlokken, peper en zout en wikkel ze in de pancetta
Bak de gamba's op de bbq indirect (dus niet boven het vuur ivm met aanbranden)
Fruit de uien met de knoflook een snufje peper en een snufje zout op middelhoog vuur
Voeg één eetlepel honing toe en bak dit kort mee
Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit voor 30 seconden, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
Breng het op smaak met een snufje beetje zwarte peper en zeezout
Voeg de pasta toe aan de spinazie en meng dit met een tang goed doorelkaar
Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel met olijfolie extra vierge en rasp er de Parmezaanse kaas overheen
Wij houden van pittig dus ik heb er nog wat extra chilivlokken en zwarte peper overheen gestrooid (deze stap kan je dus eventueel overslaan)
Leg per persoon 5 gamba's over de pasta
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer