Deze pasta met spinazie en gamba’s van de bbq is een gerecht wat regelmatig bij ons in de zomermaanden op tafel staat. Dit pastagerecht is namelijk één van de weinige pasta’s die onze jongste dochter Amaranthe ook lekker vindt. Zij is een zeer moeilijke eter maar vlees en vis eet zij gelukkig wel heel graag. Als wij dit klaarmaken, dan eet zij weliswaar alleen blanke pasta (stel je voor dat je meer eet) maar gelukkig wel met heel veel gamba’s. Helemaal prima! Wij zijn allang blij dat ze iets eet.
Recept pasta met spinazie en gamba’s
pasta met spinazie en pittige gamba’s van de BBQ
Printen Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 300 gram pasta
- 20 gamba’s
- 2 theelepels chilivlokken
- snufje zwarte peper
- snufje zeezout
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 400 gram spinazie
- olijfolie extra vierge
- zonnebloemolie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 10 plakjes pancetta gehalveerd
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Zet de bbq aan en verwarm deze tot 200 graden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge
- Meng de gamba’s met de chilivlokken, peper en zout en wikkel ze in de pancetta
- Bak de gamba’s op de bbq indirect (dus niet boven het vuur ivm met aanbranden)
- Fruit de uien met de knoflook een snufje peper en een snufje zout op middelhoog vuur
- Voeg één eetlepel honing toe en bak dit kort mee
- Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit voor 30 seconden, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
- Breng het op smaak met een snufje beetje zwarte peper en zeezout
- Voeg de pasta toe aan de spinazie en meng dit met een tang goed doorelkaar
- Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel met olijfolie extra vierge en rasp er de Parmezaanse kaas overheen
- Wij houden van pittig dus ik heb er nog wat extra chilivlokken en zwarte peper overheen gestrooid (deze stap kan je dus eventueel overslaan)
- Leg per persoon 5 gamba’s over de pasta
Pasta, pasta en nog eens pasta
Wat kan je toch ontzettend veel variëren met pasta. Ik denk dat pasta wel echt één van mijn favoriete ingrediënten is om mee te werken. Je kan pasta zo gezond of ongezond maken als je wilt. Zeker in de zomermaanden zijn pastasalades ideaal. Het kost je weinig tijd en moeite om te maken en je kan lekker veel maken zodat je er 2 dagen van kan eten. Gisteren heb ik ook een ontzettend lekkere pasta met zelfgemaakte pesto gemaakt en ook hiervan heeft Amaranthe wonderbaarlijk goed van gegeten. Dit recept zal ik dus ook snel op Familie over de Kook plaatsen.