pasta met citroenkip

pasta met citroenkip

pasta met citroenkip

3.67 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 1 citroen rasp en citroen nodig
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2,5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bekertje crème fraîche
  • peper en zout
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 350 gram pasta liefst verse pasta

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Bestrooi vervolgens met de sap en rasp van 1 citroen. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg dan de uien, geraspte gember, knoflook en de rode peper toe en bak dit tot de uien glazig zijn. Voeg de bruine suiker toe en bak dit eventjes kort mee. Voeg dan de crème fraîche toe samen met 3/4 van de peterselie. Verwarm dit eventjes goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor en bestrooi met de overgebleven peterselie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer