pasta met citroenkip

pasta met citroenkip
Deel met je vrienden:

pasta met citroenkip

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 1 citroen rasp en citroen nodig
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2,5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bekertje crème fraîche
  • peper en zout
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 350 gram pasta liefst verse pasta

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Bestrooi vervolgens met de sap en rasp van 1 citroen. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg dan de uien, geraspte gember, knoflook en de rode peper toe en bak dit tot de uien glazig zijn. Voeg de bruine suiker toe en bak dit eventjes kort mee. Voeg dan de crème fraîche toe samen met 3/4 van de peterselie. Verwarm dit eventjes goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor en bestrooi met de overgebleven peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook