Orzo met paddenstoelen

KokenKoken
Orzo met paddenstoelen
Deel met je vrienden:

Orzo met paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes of uien
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • klein handje verse basilicum fijn gesneden
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 300 gram orzo
  • 500 gram gemengde paddenstoelen mag ook champignons zijn
  • 100 gram kruidenroomkaas geraspte Parmezaan is ook lekker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 milliliter heet water
  • 2 eetlepels roomboter ongezouten
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 50 gram pompoenpitten

Instructies

  • Leg het bouillonblokje in 500 ml heet water en laat dit eventjes staan
  • Verhit 1 eetlepel roomboter in een pan en fruit de sjalot met knoflook op zacht vuur voor 2 minuten
  • Voeg dan de orzo toe en bak voor 1 minuut mee
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt in 10 minuten gaar. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel een scheutje wat toe als de orzo te droog wordt.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan op hoog vuur de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Zet ze daarna even apart
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter en bak de paddenstoelen met de bosui voor 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen met bosui toe aan de orzo samen met de kruidenkaas of andere kaas
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pompoenpitten toe en garneer met nog wat extra kaas en de basilicum
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!