Orzo met paddenstoelen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 sjalotjes of uien
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- klein handje verse basilicum fijn gesneden
- 3 stengels bosui fijngehakt
- 300 gram orzo
- 500 gram gemengde paddenstoelen mag ook champignons zijn
- 100 gram kruidenroomkaas geraspte Parmezaan is ook lekker
- 1 groentebouillonblokje
- 500 milliliter heet water
- 2 eetlepels roomboter ongezouten
- snuf zwarte peper
- snuf zeezout
- 50 gram pompoenpitten
Instructies
- Leg het bouillonblokje in 500 ml heet water en laat dit eventjes staan
- Verhit 1 eetlepel roomboter in een pan en fruit de sjalot met knoflook op zacht vuur voor 2 minuten
- Voeg dan de orzo toe en bak voor 1 minuut mee
- Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt in 10 minuten gaar. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel een scheutje wat toe als de orzo te droog wordt.
- Verhit ondertussen in een koekenpan op hoog vuur de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Zet ze daarna even apart
- Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter en bak de paddenstoelen met de bosui voor 5 minuten.
- Voeg de paddenstoelen met bosui toe aan de orzo samen met de kruidenkaas of andere kaas
- Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pompoenpitten toe en garneer met nog wat extra kaas en de basilicum
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer