500gram gemengde paddenstoelenmag ook champignons zijn
100gram kruidenroomkaasgeraspte Parmezaan is ook lekker
1groentebouillonblokje
500milliliterheet water
2 eetlepels roomboterongezouten
snuf zwarte peper
snufzeezout
50 gram pompoenpitten
Zo maak je het (bereidingswijze)
Leg het bouillonblokje in 500 ml heet water en laat dit eventjes staan
Verhit 1 eetlepel roomboter in een pan en fruit de sjalot met knoflook op zacht vuur voor 2 minuten
Voeg dan de orzo toe en bak voor 1 minuut mee
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt in 10 minuten gaar. Roer ondertussen regelmatig door en voeg eventueel een scheutje wat toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen in een koekenpan op hoog vuur de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Zet ze daarna even apart
Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter en bak de paddenstoelen met de bosui voor 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen met bosui toe aan de orzo samen met de kruidenkaas of andere kaas
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pompoenpitten toe en garneer met nog wat extra kaas en de basilicum