Nutella cupcake

KokenKoken
Nutella cupcake
Deel met je vrienden:

Nutella cupcake

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter kamertemperatuur
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 pot Nutella chocopasta je hebt niet alles nodig
  • hazelnoten optioneel
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul een cupcake bakblik met cupcake vormpjes.
  • Mix de boter en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix tot je een luchtige botermix hebt die wittig van kleur is geworden. Mix dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg als laatste 4 eetlepels Griekse yoghurt en 1 tl vanille extract toe en spatel dit voorzichtig door het cupcake mengsel.
  • Vul de vormpjes tot de helft en leg in ieder vormpje 1 tl Nutella chocopasta. Bedek vervolgens met de rest van het cupcake mengsel tot het vormpje voor 2/3 is bedekt. Bak de cupcakes gaar in 20-25 minuten.
  • Laat de cupcakes helemaal afkoelen en smeer daarna de bovenkant in met een dikke laag Nutella. Bestrooi eventueel met hazelnoten of iets anders wat je lekker vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!