nasi recepten voor het gezin

nasi recepten voor het gezin

Nasi recepten voor het gezin. Wij houden thuis van simpele en smaakvolle recepten. Met een nasi recept zit je dan altijd goed! Zelf nasi maken is zeker niet moeilijk. Daarbij hoef je er gelukkig ook niet zo lang voor in de keuken te staan. Tegenwoordig heb je gelukkig ook geen toko in de buurt nodig. Eigenlijk zijn alle ingrediรซnten wel gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar.

Wat is nasi

Nasi (goreng) betekent gekookte en (gebakken) rijst. Als je nasi gaat maken is dat ook precies wat je doet. Je kookt eerst de rijst en vervolgens bak je dit op met bijvoorbeeld groenten, vlees en/of vis. Dit bak je samen met verschillende specerijen waardoor je een heerlijke smaakvolle en vooral gezonde maaltijd maakt.

TIP: het lekkerste is als je nasi maakt met goed afgekoelde rijst. Dus kook het liefst een dag van te voren al de rijst. Zo kan je de rijst goed opbakken zonder dat het heel plakkerig en drassig wordt.

Nasi recepten voor het gezin

Nasi zonder pakjes en zakjes

Dit is misschien wel mijn persoonlijke favoriet. Veel mensen gebruiken tegenwoordig nog steeds een zakje kruidenmix om nasi te maken. Met dit recept hoop ik je te kunnen overtuigen dat je ook een super lekkere nasi kunt maken zonder pakjes en zakjes. Wij eten deze nasi graag met (vegetarische) mini loempia’tjes, pindasaus en gebakken ei.

Ga naar het recept van de nasi zonder pakjes en zakjes:

nasi maken zonder pakjes en zakjes met pindsaus

Nasi goreng met kip en garnalen

Een surf en turf nasi ๐Ÿ˜‰ Voor deze nasi gebruik je zowel garnalen als stukjes kipfilet. Uiteraard kan je de kipfilet ook vervangen voor fijngesneden kippendijfilet. Het voordeel van kippendijfilet is namelijk dat het vlees malser van structuur is.

Ga naar het recept van de nasi goreng met kip en garnalen:

Surinaamse nasi

Oef, deze titel heeft eerder al een hoop stof doen oplaaien. Om een hoop discussie te voorkomen vermeld ik dus alvast dat deze nasi mijn interpretatie is van een Surinaamse nasi. Zo gebruik ik bijvoorbeeld in mijn versie geen gedroogde garnalen. Iets wat in in de Surinaamse keuken wel vaak gebruik wordt. Ik gebruik dit niet omdat niet iedereen een toko in de buurt heeft zitten. Wij eten deze nasi heel erg graag en hopelijk ga jij er net zo van genieten als wij doen.

Ga naar het recept van de Surinaamse nasi:

Surinaamse nasi met kip en komkommer in zuur

Simpele nasi met kip teriyaki

Deze simpele nasi met kip teriyaki zit lekker vol groenten. Ik gebruik voor deze nasi zowel een zak nasi-bami groenten als diepvriesdoperwten. De nasi kan je overigens ook prima eten zonder de kip teriyaki. Serveer de nasi dan met pindasaus. Ook kan je eventueel wat stukjes kip meebaken met de rijst.

Ga naar het recept van de simpele nasi met kip teriyaki:

nasi recepten voor het gezin

Nasi recepten voor het gezin

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.