Deze Nasi Goreng met kip en garnalen was echt zo waanzinnig lekker! De laatste tijd ben ik, zoals je misschien al gemerkt had, van de snelle en makkelijke maaltijden. Het is namelijk best wel heel druk bij ons thuis en daardoor heb ik minder tijd om echt lang in de keuken te staan. Absoluut geen probleem, want er is genoeg lekkers te eten wat zo op tafel staat. Binnenkort komt er overigens in navolging op mijn Surinaamse bami ook een Surinaamse nasi op de blog. Het leuke van een nasi goreng is trouwens dat je super veel kan variëren in smaak. Nasi Goreng betekend namelijk gebakken rijst….niets meer niets minder! Het is dus aan jou wat voor groenten, vlees en kruiden je wilt gebruiken.
Recept Nasi Goreng met kip en garnalen
nasi goreng met kip en garnalen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram rijst van te voren gekookt en afgekoeld
- 200 gram verse garnalen schoongemaakt en gepeld (kant en klaar bakje/zakje)
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden (grote van de garnaal)
- 2 eieren
- 3 teentjes knoflook grof gesneden
- 1 rode peper grof gesneden
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel korianderzaad
- 1,5 theelepel suiker
- 1 ui grof gesneden
- 1 eetelepel ketjap manis
- 1 eetelepel sojasaus
- 4 bosui fijn gesneden
- gebakken uitjes
- olie
- snufje gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, trassi, korianderzaad en suiker. (dit kan je ook met een vijzel doen)
- Klop de eieren met een snufje zout los. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 dunne omeletten.
- Verhit ondertussen in een wok of hapjespan een flinke hoeveelheid olie (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Fruit het kruidenmengsel voor 1 minuut. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak dit voor 5 minuten. (de kip moet gaar zijn) Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en voeg dan de gekookte rijst en bosui toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met 1 el ketjap manis, 1 el sojasaus en eventueel een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout.
- Snijd de omeletten in dunne reepjes en leg dit over de nasi goreng. Serveer met gebakken uitjes en eventueel pindasaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimerzelfgemaakte pittige pindasaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels, kan zowel met als zonder nootjes
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- warm water naar eigen inzicht
- 1 theelepel sambal oelek optioneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer