Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep
Deel met je vrienden:

Mexicaanse tomatensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Mexicaanse
Porties: 1 grote soeppan

Ingrediënten

  • 3 paprika's kleur maakt niet uit, in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 milliliter heet water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verhit in een soeppan of grote pan waar een deksel op kan een flinke scheut olie. Bak de uien met de paprika en een snufje peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, oregano en kurkuma toe. Bak dit even kort mee en voeg dan 2 tl tomatenpuree toe en bak ook weer kort mee. Verkruimel de 2 bouillonblokjes, voeg 700 milliliter gekookt water en de 2 blikken tomatenblokjes toe. Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Wil je meer pit, voeg dan nog extra chilipoeder toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook