Mexicaanse hartige taart

KokenKoken
Mexicaanse hartige taart
Deel met je vrienden:

Mexicaanse hartige taart

3.65 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 blikje (150 gram) mais
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 blikje (400 gram) kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 150 gram fetakaas
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • peper en zout
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 ei geklutst
  • 2 uien fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien met de rode peper, knoflook en een snuf peper en zout even kort. Voeg het gehakt toe en bak deze goudbruin. Voeg dan de sambal, komijnpoeder, cayennepeper, en tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Voeg de paprikablokjes, mais, en kidneybonen en bak ook weer even kort mee.
  • Zet het vuur uit. Voeg de crème fraîche en de fetakaas stukjes toe. Breng op smaak met extra peper. Laat het mengsel even iets afkoelen.
  • Vet een (hartige) taart vorm in met roomboter en leg de plakjes bladerdeeg erin. Zorg ervoor dat het bladerdeeg iets over de randen valt. Schep het mengsel in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de randen iets over het mengsel en bestrijk met geklutste ei. Zet de hartige taart in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.