Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

Wat een gekkenhuis is het de laatste tijd bij ons thuis. Ik kan wel merken dat ik enorm moet wennen aan het feit dat school en dus ook de naschoolse activiteiten van de kinderen weer begonnen zijn. Het is druk…druk…druk! Dit vraagt om simpele en makkelijke gerechten die weinig tijd in beslag nemen om te maken, maar die natuurlijk wel lekker zijn om te eten. Ik heb pas geleden ook al een ovenschotel gemaakt met aardappelen en worst voor op Familie over de Kook en deze werd goed ontvangen door jullie. Deze keer heb ik een Mexicaanse ovenschotel gemaakt. Ik heb andere kruiden gebruikt, groenten toegevoegd en een heerlijk gekruide worst gebruikt. Alles mengen, in een ovenschaal doen en hoppa….50 minuten later staat er een heerlijke maaltijd op tafel. 

Recept Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 3 paprika's grove repen gesneden
  • 2 uien in partjes gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons gehalveerd
  • 25 gram roomboter
  • 4 worsten/saucijzen
  • 75 gram geraspte kaas

Fajita kruidenmix

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle kruiden voor de Fajita mix. Snijd de aardappels in partjes en leg deze in de ovenschaal. Leg hierbij de paprika, champignons en de uien. Besprenkel met flink wat olijfolie. Voeg de helft van de Fajita kruidenmix toe en meng met je handen alles goed door elkaar. Leg de worsten bovenop en zet de schotel in de oven voor 50 minuten. (keer na 30 minuten de worsten om en voeg wat klontjes boter toe) Voeg na 40 minuten de geraspte kaas toe en bak voor nog 10 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Ovenschotels voor drukke mama’s of papa’s

Aardappel ovenschotels zijn ideaal om klaar te maken op drukke dagen. Het neemt 5 minuten voorbereiding in beslag en daarna kan je lekker met de benen omhoog wachtend met een wijntje (of biertje) tot het klaar is. Ik maak vaak op woensdag en vrijdag dit soort ovenschotels omdat Beaudine dan tot 18.00 op toneel zit. Ik zorg ervoor dat ik de ovenschotel al in de oven zet voordat ik haar ophaal en tegen de tijd dat ik terug ben is de ovenschotel al bijna klaar. Ook super van ovenschotels is dat je bijna geen afwas hebt…win-win situatie toch! Zoals je in het recept hebt kunnen lezen maak je zelf je Fajita kruidenmix en hiervan heb je maar de helft nodig. Ben je de volgende keer nog sneller klaar!

Wat houd ik toch van ovenschotels. Je kan hiermee zoveel variëren waardoor het nooit saai wordt en altijd lekker! Ook lekker is om aan deze Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel variant bonen toe te voegen.
Ik serveerde deze Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel met zelfgemaakte guacamole en een frisse yoghurt dip. Ik heb de helft van de kruiden gebruikt vanwege de kinderen maar je kan uiteraard altijd meer kruiden gebruiken als je van een heftigere smaak houdt. Ik had nog koriander over van een ander recept en dat is ook lekker om erbij te gebruiken 🙂