Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

Mexicaanse aardappel Fajita ovenschotel

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 3 paprika's grove repen gesneden
  • 2 uien in partjes gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons gehalveerd
  • 25 gram roomboter
  • 4 worsten/saucijzen
  • 75 gram geraspte kaas

Fajita kruidenmix

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle kruiden voor de Fajita mix. Snijd de aardappels in partjes en leg deze in de ovenschaal. Leg hierbij de paprika, champignons en de uien. Besprenkel met flink wat olijfolie. Voeg de helft van de Fajita kruidenmix toe en meng met je handen alles goed door elkaar. Leg de worsten bovenop en zet de schotel in de oven voor 50 minuten. (keer na 30 minuten de worsten om en voeg wat klontjes boter toe) Voeg na 40 minuten de geraspte kaas toe en bak voor nog 10 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer