200gramwitte basterdsuikermag ook gewone suiker zijn
4eieren
2citroenenzowel rasp als sap nodig
4eetlepelsLimoncello
30grampoedersuiker
250gram mascarpone
muntblaadjes
1theelepelVanille extract
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. (daardoor kan je de cake er na het bakken makkelijk uithalen)
Mix de boter met de witte basterdsuiker tot een romige substantie. Het moet wittig van kleur worden. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe en naar smaak de sap van een 1/2 of 1/1 citroen. Vervolgens voeg je al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix je tot je een glad beslag hebt. Schep het cakebeslag in de vorm en bak 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat hem anders langer in de oven staan. Laat de cake helemaal afkoelen.
Maak ondertussen de Limoncello mascarpone laag voor over de cake. Meng de mascarpone met 3 el Limoncello, 50 gram poedersuiker en het sap van weer een 1/2 of 1/1 citroen. Maar net wat jij lekkerder vindt. Zet het mengsel in de koelkast en smeer pas over de cake als deze helemaal is afgekoeld en je hem gaat serveren. Rasp over de cake ook nog wat extra citroenschil en bestrooi met wat gescheurde blaadjes munt.