Lasagne met aubergine en courgette. Wil je minderen met vlees en toch lekker eten? Probeer dan eens deze vegetarische lasagne.
Deze vegetarische lasagne met aubergine en courgette was wat ons betreft echt een blijvertje. Helaas dachten de kinderen hier anders over. Vooral Beaudine miste haar gehakt en zij vond vooral de aubergine niet lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de kinderen niet kwalijk neem dat ze deze vegetarische lasagne niet zo lekker vonden. Tot een jaar geleden vond ik aubergine ook niet echt heel erg lekker. De smaak is apart en ook aan de structuur moest ik wennen. Het is denk ik een echt een groente die je moet leren eten. Deze lasagne kan je uiteraard ook maken met alleen courgette, gebruik er dan 2 in plaats van 1. Om de saus een rijke en diepe smaak te geven heb ik een flinke scheut rode wijn toegevoegd.
Eet jij graag lasagne? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: lasagne met gehakt en bechamelsaus, vegetarische groentelasagne, Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen.
Recept lasagne met aubergine en courgette
vegetarische lasagne
Ingrediënten
- 1 aubergine in plakken van 0,5 cm gesneden
- 1 courgette in plakken van 0,5 cm gesneden
- 1 pak verse lasagne bladeren
- 65 gram pijnboompitten
- 250 gram ricotta
- 50 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- flinke snuf zwarte peper en zeezout
- hand basilicum blaadjes
tomatensaus
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 2 uien fijngesneden
- flinke hand verse basilicum fijngesneden
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 theelepel suiker optioneel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
- scheut(je) rode wijn optioneel
- chilivlokken optioneel
Instructies
- We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en de cherry tomaatjes. Voeg de sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Voeg de gezeefde tomaten, de fijngesneden basilicum, de suiker en een scheutje rode wijn toe. Meng alles even goed door elkaar en laat de saus 20 minuten pruttelen. Breng daarna op smaak met een snufje peper en/of zout.
- Maak ondertussen de courgette en aubergine plakken. Smeer de plakken in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat chili vlokken. Grill ze licht goudbruin op een grillpan. Rooster de pijnboompitten tevens licht goudbruin.
- Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met een laagje saus in de ovenschaal. Leg daarop wat plakken aubergine, verdeel wat ricotta eroverheen, wat pijnboompitten, geraspte kaas en sluit af met de lasagne bladeren. Verdeel zo verder de ovenschotel en wissel de aubergine af met de courgette. Zorg ervoor dat je afsluit met een laag tomatensaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi het geheel met wat paprikapoeder en zwarte peper. Bak de vegetarische lasagne voor 30 minuten gaar en goudbruin.
Een heerlijke vegetarische lasagne
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.