lasagne met aubergine en courgette

lasagne met aubergine en courgette

Deze vegetarische lasagne met aubergine en courgette was wat ons betreft echt een blijvertje. Helaas dachten de kinderen hier anders over. Vooral Beaudine miste haar gehakt en zij vond vooral de aubergine niet lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de kinderen niet kwalijk neem dat ze deze vegetarische lasagne niet zo lekker vonden. Tot een jaar geleden vond ik aubergine ook niet echt heel erg lekker. De smaak is apart en ook aan de structuur moest ik wennen. Het is denk ik een echt een groente die je moet leren eten. Deze lasagne kan je uiteraard ook maken met alleen courgette, gebruik er dan 2 in plaats van 1. Om de saus een rijke en diepe smaak te geven heb ik een flinke scheut rode wijn toegevoegd. 

Recept lasagne met aubergine en courgette

vegetarische lasagne

4.15 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken van 0,5 cm gesneden
  • 1 courgette in plakken van 0,5 cm gesneden
  • 1 pak verse lasagne bladeren
  • 65 gram pijnboompitten
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • zwarte peper en zeezout
  • handje basilicum blaadjes

tomatensaus

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 690 gram passata di pomodoro ik gebruikte 1 fles biologische van de AH
  • 2 uien fijngesneden
  • flinke hand verse basilicum fijngesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • scheut(je) rode wijn optioneel
  • chili vlokken optioneel

Instructies

  • We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en de cherry tomaatjes. Voeg de sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Voeg de passata di pomodoro, de fijngesneden basilicum, de suiker en een scheutje rode wijn toe. Meng alles even goed door elkaar en laat de saus 20 minuten pruttelen. Breng daarna op smaak met een snufje peper en/of zout.
  • Maak ondertussen de courgette en aubergine plakken. Smeer de plakken in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat chili vlokken. Grill ze licht goudbruin op een grillpan. Rooster de pijnboompitten tevens licht goudbruin.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met een laagje saus in de ovenschaal. Leg daarop wat plakken aubergine, verdeel wat ricotta eroverheen, wat pijnboompitten, geraspte kaas en sluit af met de lasagne bladeren. Verdeel zo verder de ovenschotel en wissel de aubergine af met de courgette. Zorg ervoor dat je afsluit met een laag tomatensaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi het geheel met wat paprikapoeder en zwarte peper. Bak de vegetarische lasagne voor 30 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Deze lasagne met aubergine en courgette vonden Jan Willem en ik erg lekker. De kinderen helaas niet. Pech voor hun….hij komt toch echt vaker op tafel te staan.
De flinke scheut rode wijn in de saus geeft hem een diepe en rijke smaak. Mocht je geen rode wijn willen gebruiken, vervang deze dan voor een theelepel worcestersaus.

De volgende recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarisch-recept-orzo-risotto-paddenstoelen/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tomatensoep-geroosterde-groenten/” target=”_blank”]