kokoscake

kokoscake

kokoscake

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos +extra voor versiering
  • 200 gram suiker
  • 250 milliliter milde olie
  • 250 gram melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter en bestrooi dit met geraspte kokos. Klop 4 eieren met 200 gram suiker schuimig. Voeg dan de olie toe en roer even kort door. Voeg de melk toe en roer weer kort door. Meng de bloem met 50 gram geraspte kokos en 1 zakje bakpoeder. Voeg dit beetje bij beetje toe. Roer er vervolgens 1 tl vanille extract door. Giet 3/4 deel van het beslag in de ronde ovenschaal. Meng door het overige beslag 2 el cacaopoeder. Giet dit beslag ook in de vorm. Bak de cake/taart in 40-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen voordat je hem omdraait op een bord of plank. Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie en besprenkel dit over de cake. Bestrooi met extra geraspte kokos.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer