Kip-kerrie salade maken: pittig en bomvol smaak!

KokenKoken
Kip-kerrie salade maken: pittig en bomvol smaak!
Deel met je vrienden:

Kip-kerrie salade zelf maken is echt een fluitje van een cent. Ik heb pas geleden al voor op Familie over de Kook een gezonde tonijnsalade gemaakt en ik had toen beloofd om snel het recept te delen voor mijn kip kerrie salade. Een groot voordeel van zelf een salade maken is dat je deze naar smaak invulling kan geven. Ik wil bij een kerrie salade ook echt kerriesmaak proeven en niet een slap aftreksel hiervan. Dit is wel vaak het geval van de kant en klare salade’s uit de supermarkt en dat is dan altijd toch een tegenvaller.

kip-kerrie salade

Deze pittige kip kerrie salade barst van de smaak en de kerrie is ook duidelijk aanwezig. Nu houden wij van pittig en daarom voeg ik altijd aan mijn kerrie salade ook een behoorlijke hoeveelheid chilipoeder toe. Mocht je nu niet zo van pittig eten houden, dan kan je uiteraard ook iets(jes) minder chilipoeder toevoegen. Wij eten deze salade graag op een cracker. Op een broodje met sla en een tomaatje is hij echter ook super lekker!

Kip-Kerrie salade zelf maken

kip kerrie salade

4.6 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Snack
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 2,5 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje gemalen zeezout
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • bieslook optioneel
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Kook een pan met water samen met het groentebouillonblokje
  • Als het water kookt, leg dan de kipfilets hierin en kook ze op zacht vuur voor 10 minuten
  • Haal de kipfilets uit het water en pluk ze met 2 vorken uit elkaar
  • Bestrooi de geplukte kipfilet met de kerriepoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, kurkuma en wat peper en zout
  • Meng dit goed door elkaar
  • Voeg de mayonaise en de Griekse yoghurt toe en roer dit door de geplukte kip
  • Breng op smaak met 1 tl citroensap en eventueel nog wat peper en/of zout
  • Garneer met een klein beetje gehakte bieslook

 

Deze kip-kerrie salade is heerlijk op een cracker, op een broodje of op een toastje…..eigenlijk overal op!

                          Eet Smakelijk!

2 Comments
  1. Avatar

    staan heerlijke recepten en ga alles proberen dank hiervoor

Comments are closed.